Ευρύτατη η δράση του Κέντρου Δίαυλος τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο

Όλα όσα πραγματοποιήθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες

Συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης στην Επιμορφωτική Ημερίδα «Προγραμματισμός Εκπαιδευτικού Έργου και Σύγχρονες Πρακτικές» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας

Το Κέντρο Πρόληψης “Δίαυλος” στα πλαίσια της συνεργασίας με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας για το Σχ. έτος 2024-2025, συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης της κ. Ειρήνης Τσάρα Συμβούλου Εκπαίδευσης, στην Επιμορφωτική Ημερίδα που διοργάνωσε με τίτλο: «Προγραμματισμός Εκπαιδευτικού Έργου και Σύγχρονες Πρακτικές». Στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2024 στην Αίθουσα Eκδηλώσεων τοπικής κοινότητας Παπαδιανίκων η κ. Γκουντούνα Ασπασία, Κοινωνική Λειτουργός & Επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου συμμετείχε με την Παρουσίαση των Εκπαιδευτικών Υλικών Πρόληψης Προσχολικής Ηλικίας καθώς και με την εισήγηση: “Η αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία γονέων – εκπαιδευτικών”.

Συμμετοχή του Κέντρου στις Επιμορφωτικές Ημερίδες της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας με τίτλο «Οργανώνοντας τη νέα σχολική χρονιά: προκλήσεις και προοπτικές»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος» με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και συγκεκριμένα με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Δασκάλων Δ.Π.Ε. Λακωνίας κ. Ιωάννη Γιαννικόπουλο, εκπρόσωποι του Κέντρου συμμετείχαν στις Επιμορφωτικές Ημερίδες της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας με τίτλο «Οργανώνοντας τη νέα σχολική χρονιά: προκλήσεις και προοπτικές» που πραγματοποιήθηκαν στη Σκάλα και στα Παπαδιάνικα Λακωνίας στις 4 & 5 Σεπτεμβρίου 2024 αντίστοιχα. Στις Ημερίδες συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από 20 σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα από τα Δημοτικά Σχολεία Βλαχιώτη, Βρονταμά, Γερακίου, Γλυκόβρυσης, Δαφνίου, Κροκεών,Νιάτων-Αγίου Δημητρίου, 1ο Σκάλας, 2ο Σκάλας, Ασωπού – Φοινικίου, Κάμπου Βοιών, Κυπαρισσίου, Μολάων, Μονεμβασίας, Νεάπολης, Παπαδιανίκων, Ρειχέας, Συκέας – Μεταμόρφωσης, Ελαφονήσου και Ειδικού Δ.Σ. Μολάων. Ομιλήτριες από το Κέντρο Πρόληψης και με θέμα τον ενδοσχολικό εκφοβισμό, ήταν η Επιστημονικά Υπεύθυνη κα Καργάκου Κατερίνα – Κοινωνική Λειτουργός MSc, PhD και το Επιστημονικό Στέλεχος κα Παπαδοπούλου Ιωάννα – Ψυχολόγος MSc. Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μας.

Βιωματικό Σεμινάριο εκπαιδευτικών 4ου Γυμνασίου Σπάρτης.

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού δεν περιορίζεται απλά στο να προλάβει ή να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις κρίσεις που οφείλονται στον τρόπο οργάνωσης της τάξης. Οφείλει να είναι σε εγρήγορση και να αναγνωρίσει συμπεριφορές των μαθητών του που ενδεχομένως να σημαίνουν ότι βρίσκονται σε περίοδο κρίσης, ώστε να τους παρέχει την κατάλληλη ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη και να «προλάβει» τη γενίκευση της κρίσης στη σχολική τάξη. Επίσης οφείλει να ενισχύσει στην τάξη του τους προστατευτικούς παράγοντες που θα ενισχύσουν την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών σε καταστάσεις κρίσης. Στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λακωνίας «Δίαυλος», ανταποκρινόμενο στο αίτημα του κ. Μάρκου Ηλία Δ/ντή του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης, υλοποίησε για τον σύλλογο διδασκόντων βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Ενίσχυση του ρόλου του εκπαιδευτικού στη Διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα».

Το σεμινάριο διάρκειας 16 ωρών, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης στις 9, 10, 11 & 16 Σεπτεμβρίου με συντονίστριες τα επιστημονικά στελέχη του «Διαύλου» Παπαδοπούλου Ιωάννα Ψυχολόγος MSc και Ασπασία Γκουντούνα, Κοινωνική Λειτουργός.

Ομιλία με θέμα «Διαχείριση Άγχους» στη Φιλανθρωπική Εκδήλωση Αγάπης που οργάνωσε το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Παρορίου.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία σωστής διαχείρισης του άγχους, το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ» πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Διαχείριση Άγχους» στη Φιλανθρωπική Εκδήλωση Αγάπης που οργάνωσε το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Παρορίου, τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Την ομιλία πραγματοποίησε η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ». Ευχαριστούμε θερμά τον Εφημέριο του Αγίου Νικολάου Παρορίου, Πατέρα Ηλία Κοκκορό, για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της όμορφης αυτής εκδήλωσης.

Ενημερωτική ομιλία σε γονείς του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης.

Σχολείο και οικογένεια αποτελούν δύο διαφορετικά συστήματα, τα οποία συναντιούνται έχοντας ως κοινό σημείο το παιδί και ως στόχο τη διαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίησή του. Ο ρόλος τους μπορεί να είναι διαφορετικός, αλλά εξίσου σημαντικός. Έτσι, με έναν τρόπο τα συστήματα αυτά λειτουργούν συμπληρωματικά και εξαρτώνται το ένα από το άλλο. Η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ τους αποτελεί μια αναγκαιότητα και έχει σημαντικά οφέλη τα οποία δεν αφορούν μόνο στα παιδιά, αλλά και στους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία, τους γονείς και ολόκληρη την κοινωνία. Το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λακωνίας “Δίαυλος” σε συνεργασία με τον Δ/ντη του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης “Γιάννης Ρίτσος” κ. Μάρκο Ηλία, πραγματοποίησε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ομιλία με τίτλο: “Επικοινωνία Σχολείου – Οικογένειας” με ομιλήτρια την κ. Ασπασία Γκουντούνα Κοινωνική Λειτουργό και επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου. Η παρουσίαση έλαβε χώρα στη αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης.

Βιωματικό Σεμινάριο “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ” στο Δημοτικό Σχολείο Μολάων

Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του βιωματικού σεμιναρίου «Εκπαίδευση στη Δυναμική της Ομάδας» σε εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Μολάων, το οποίο είχε διάρκεια τρεις μέρες. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 50 ώρες και θα διεξαχθεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στον χώρο του σχολείου. Οι επιμορφούμενοι/ες εκπαιδευτικοί μέσω της εκπαίδευσης έχουν την ευκαιρία, αλληλεπιδρώντας με βιωματικό τρόπο, να κατανοήσουν τα στάδια διαμόρφωσης της ομάδας και την αξία της συνεργασίας στην καθημερινή τους εκπαιδευτική πρακτική, καθώς επίσης να καλλιεργήσουν δεξιότητες που σχετίζονται με τη δημιουργία και τον συντονισμό εκπαιδευτικών ομάδων και την αξιοποίηση της λειτουργικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών μιας ομάδας. Συντονίστριες της εν λόγω ομάδας ήταν το Επιστημονικό Στέλεχος του Κ.Π. κα Παπαδοπούλου Ιωάννα, Ψυχολόγος MSc, η Επιστημονικά Υπεύθυνη κα Καργάκου Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργός MSc, PhD και η κα Νικολακάκου Άννα στο πλαίσιο της κλινικής άσκησής της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σεμινάριο εκπαίδευσης στελεχών ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ Π.Ε. Λακωνίας στο υλικό πρόληψης: «Το σπίτι των παιδιών».

Σε συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας με το ΚΕΔΑΣΥ Λακωνίας, το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λακωνίας «Δίαυλος» πραγματοποίησε Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο συνολικής διάρκειας είκοσι διδακτικών ωρών (20) στα επιστημονικά στελέχη του ΚΕΔΑΣΥ και των ΕΔΥ Π.Ε. Λακωνίας, για την εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας και του εκφοβισμού «Το Σπίτι των Παιδιών». Το υλικό έχει δημιουργηθεί από το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Νεάπολης – Συκεών «Πυξίδα» και είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ). Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό υλικό που απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, βασίζεται στη βιωματική προσέγγιση και χρησιμοποιεί δραστηριότητες ενεργητικής μάθησης, κατάλληλες για τα παιδιά της ηλικίας αυτής. Προσφέρει στα παιδιά ένα φανταστικό πλαίσιο, «Το σπίτι των παιδιών», στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία, μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, να επεξεργαστούν θέματα της καθημερινότητάς τους, να διερευνήσουν τους παράγοντες που συνδέονται με την επιθετικότητα και τον εκφοβισμό και να αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης.

Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε σε τέσσερις ημέρες (4), κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης. Συντονίστριες ήταν το Επιστημονικό Στέλεχος του Κ.Π. κα Παπαδοπούλου Ιωάννα, Ψυχολόγος MSc, η Επιστημονικά Υπεύθυνη κα Καργάκου Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργός MSc, PhD και η κα Νικολακάκου Άννα στο πλαίσιο της κλινικής άσκησής της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λακωνίας «Δίαυλος» θα ήθελε να ευχαριστήσει την Πνευματική Εστία Σπάρτης την παραχώρηση του χώρου, καθώς και την Προϊσταμένη του ΚΕΔΑΣΥ Π.Ε Λακωνίας κα Πατρικάκου Φωτεινή για την άψογη συνεργασία.

Βιωματική παρέμβαση στους μαθητές του Γυμνασίου και Α’ Λυκείου Ελαφονήσου

Η εφηβεία αποτελεί μία κρίσιμη μεταβατική φάση στην ανάπτυξη των νέων ανθρώπων. Σε αυτή την χρονική περίοδο, ο έφηβος ταλαντεύεται ανάμεσα στην ασφάλεια της παιδικής ηλικίας και στην ανεξαρτησία και αυτονομία της ενηλικίωσης, αναζητώντας την νέα του ταυτότητα. Η αναζήτηση αυτή προκαλεί έντονο άγχος, σύγχυση και μια γενικότερη αίσθηση αποσταθεροποίησης, λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν στον πειραματισμό με τις ουσίες και στην ανάπτυξη εξαρτητικών συμπεριφορών. Το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λακωνίας «Δίαυλος» σε συνεργασία με τον Δ/ντή του Γυμνασίου Ελαφονήσου κ. Δερμάτη Χριστόφορο, πραγματοποίησε μια παρέμβαση στους μαθητές του Γυμνασίου και Α’ Λυκείου στη θεματική της «Πρόληψης των Εξαρτήσεων» με συντονίστριες τις κυρίες Παπαδοπούλου Ιωάννα – Ψυχολόγο Mcs και Γκουντούνα Ασπασία – Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου.

Συνάντηση με γονείς της Ελαφονήσου με θέμα: «Ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου σε γονείς εφήβων»

Η εφηβεία είναι το τελευταίο στάδιο της ανάπτυξης του ατόμου, το τελευταίο πέρασμα προς την ωριμότητα του. Οι γονείς, μπορεί να μην έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη φάση, καθώς ο έφηβος ρίχνει το βλέμμα του προς τον εσωτερικό του κόσμο και στους φίλους του, αλλά συνδράμουν αποφασιστικά στην ψυχοσυναισθηματική ολοκλήρωση και στη διαμόρφωση της ταυτότητάς του. Το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λακωνίας «Δίαυλος» κατά τη μετάβασή του στην Ελαφόνησο, πραγματοποίησε μια συνάντηση με γονείς με θέμα: «Ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου σε γονείς εφήβων». Συντονίστριες της συνάντησης ήταν οι κυρίες Παπαδοπούλου Ιωάννα – ψυχολόγος Mcs και την Γκουντούνα Ασπασία – Κοινωνική Λειτουργός. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Γυμνασίου Ελαφονήσου. Ευχαριστούμε για την παρουσία και την συμμετοχή τους τον κ. Αρώνη Μιχαήλ, Αντιδήμαρχο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού, Ανάπτυξης, Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας Εργαζομένων και την κ. Μελά Ματίνα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Ελαφονήσου καθώς και τους γονείς που συμμετείχαν την συζήτηση.

Ομιλία στο Γεράκι με θέμα «Αλκοόλ: Εθισμός και Επιπτώσεις»

Η εκπαίδευση και η ενημέρωση των πολιτών για το αλκοόλ είναι ζωτικής σημασίας, καθώς συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας υγιούς κοινωνίας με γνώση και υπευθυνότητα απέναντι στις επιπτώσεις της κατανάλωσης του. Η κατανόηση των κινδύνων που σχετίζονται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, όπως οι βλάβες στην υγεία, ο εθισμός, τα τροχαία ατυχήματα και η κοινωνική αποξένωση, μπορεί να συμβάλλει ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν πιο συνειδητές αποφάσεις. Επιπρόσθετα, ένας από τους σημαντικότερους ρόλους των γονέων είναι η συμβολή τους στην πρόληψη της ανήλικης κατανάλωσης αλκοόλ, καθώς και η αναγνώριση των σημείων που σχετίζονται με την κατανάλωση και κατάχρησή του από τα ανήλικα παιδιά τους. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών, ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Γερακίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος» διοργάνωσε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 ομιλία στο Ενοριακό Κέντρο Γερακίου με θέμα «Αλκοόλ: Εθισμός και Επιπτώσεις». Εισηγήτρια της ομιλίας ήταν η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. Κατερίνα Καργάκου – Κοινωνική Λειτουργός MSc, PhD. Το Κέντρο Πρόληψης ευχαριστεί θερμά τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Γερακίου για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία.

Βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Νεαπόλεως για την πρόληψη και αντιμετώπιση του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός είναι ένα σύνθετο φαινόμενο, πολυπαραγοντικής αιτιολογίας, που απασχολεί όλο και περισσότερο όλους όσους εμπλέκονται στη σχολική κοινότητα. Αναφέρεται σε μια ιδιαίτερη μορφή επιθετικής συμπεριφοράς που εμφανίζεται στο σχολείο και επιδρά αρνητικά τόσο στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών που εμπλέκονται σε αυτόν, όσο και σε αυτή τη διαδικασία της μάθησης. Οι ευρείες επιπτώσεις του αλλά και η αυξημένη συχνότητα εμφάνισής του καθιστούν επιτακτική την συνεχή εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να επικαιροποιούν τις γνώσεις τους και να εξασκούνται σε τεχνικές και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να διαχειριστούν αποτελεσματικά το σύνθετο αυτό πρόβλημα. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή, το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου Νεαπόλεως, διοργάνωσε ένα βιωματικό εργαστήριο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού, το οποίο ολοκληρώθηκε σε δύο τρίωρες συναντήσεις, στις 3 & 4 Οκτωβρίου 2024, στην αίθουσα Πληροφορικής του Γυμνασίου Νεαπόλεως με συντονίστριες την κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, Ψυχολόγο MSc και την κα Ασπασία Γκουντούνα, Κοινωνική Λειτουργό, Επιστημονικά Στελέχη του «ΔΙΑΥΛΟΥ» καθώς και την κα Νικολακάκου Άννα, στο πλαίσιο της κλινικής άσκησής της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Παρεμβάσεις σε μαθητές Γυμνασίου για την Αντιμετώπιση του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού στη Νεάπολη.

Στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθειας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού, το Κέντρο Πρόληψης ΔΙΑΥΛΟΣ υλοποίησε, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Νεαπόλεως, βιωματικές παρεμβάσεις σε τμήματα της Β΄και Γ΄Γυμνασίου. Οι παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου με συντονίστριες την κα Παπαδοπούλου Ιωάννα, Ψυχολόγο MSc, και την κα Γκουντούνα Ασπασία, Κοινωνική Λειτουργό, καθώς και την κα Νικολακάκου Άννα, στα πλαίσια της κλινικής της άσκησης στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

Εκπαίδευση των εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Κροκεών στις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις εξαρτήσεις είναι ουσιώδης σημασία και έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους μαθητές, όσο και για το σχολικό περιβάλλον και την ευρύτερη κοινότητα. Η ενημέρωση έχει ως στόχο την αναγνώριση των πρώτων σημείων χρήσης, την έγκαιρη ανίχνευση, τη δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος, ενός περιβάλλοντος που μπορούν να καλλιεργηθούν και να αναπτυχθούν δεξιότητες ζωής, όπως η διαχείριση άγχους, η κριτική σκέψη και η λήψη αποφάσεων, δεξιότητες που βοηθούν τους μαθητές να αποφεύγουν συμπεριφορές υψηλού κινδύνου. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Κροκεών στις 18 Οκτωβρίου 2024 στον χώρο του σχολείου. Υπεύθυνη της δράσης ήταν η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Κατερίνα Καργάκου – Κοινωνική Λειτουργός MSc, PhD.

Συστημικά Καφέ: Προκλήσεις και προβληματισμοί για τους σύγχρονους γονείς

Οι συναντήσεις μας ξεκίνησαν! Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου έγινε η πρώτη συνάντηση των Συστημικών Καφέ στο φιλόξενο χώρο του Mystras Grand Palace. Γονείς, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες υγείας που δουλεύουν με παιδιά και οικογένειες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς για το πώς οι οικογενειακές ρουτίνες δημιουργούν ένα πλαίσιο ασφάλειας για τους αναπτυσσόμενους ανθρώπους αλλά και για το πώς μπορούμε να τις συνδυάσουμε με τον σύγχρονο και διαρκώς μεταβαλλόμενο τρόπο ζωής. Η επόμενή μας συνάντηση θα είναι στις 11 Νοεμβρίου, στον ίδιο χώρο, για να μιλήσουμε για την επικοινωνία στην οικογένεια την εποχή του διαδικτύου.