Υλικά
500 γρ σπαγγέτι
400 γρ φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
200 γρ καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λωρίδες μικρές
2 κ σ κέτσαπ
2 κ σ στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κ σ κάρι
2 κ σ βούτυρο
1/2 φλ τσ ελαιόλαδο
1/2 φλ τσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Υλικά για τη μαρινάτα
5 κ σ στραγγιστό γιαούρτι
1 κ σ κάρι
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα 4
χυμό από 1 λεμόνι
Τρόπος μαγειρέματος
1. Ανακατεύετε τα υλικά για την μαρινάτα και βάζετε μέσα το κοτόπουλο. Αφήνετε για 2 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο, ανακατεύοντας το κάθε τόσο.
2. Βράζετε τα καρότα σε χαμηλή φωτιά με 1 φλ τσ νερό και το κέτσαπ μέχρι να μαλακώσουν. Μετά τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ και προσθέτετε το γιαούρτι και το κάρι.
3. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο με τον πουρέ καρότου, ανακατεύοντας συνέχεια και φροντίζοντας να μην βράσει ο πουρές.
4. Βγάζετε το κοτόπουλο από την μαρινάτα και την πετάτε, το σκουπίζετε και το τηγανίζετε με το ελαιόλαδο για 4-5′ γυρίζοντας το από όλες τις πλευρές.
5. Βράζετε το σπαγγέτι, αλ ντέντε, το σουρώνετε και κρατάτε 3/4 φλ τσ νερό στο οποίο έβρασε. Αραιώνετε το μισό πουρέ καρότου με το νερό που κρατήσατε και τον ανακατεύετε προσεκτικά με το σπαγγέτι.
6. Τοποθετείτε το σπαγγέτι κυκλικά σε μια στρογγυλή πιατέλα, αφήνοντας στο κέντρο ένα κενό, μέσα στο οποίο βάζετε τον υπόλοιπο πουρέ και το κοτόπουλο. πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.