Άπατες, μαχαίρια, ναρκωτικά και κλοπές στην Πελοπόννησο

Τι περιλαμβάνει το σημερινό αστυνομικό δελτίο

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκε σήμερα(24.10.2024) το πρωί, στοχευμένη αστυνομική επιχείρησησε ομάδες κοινωνικής ομοιογένειας, σε περιοχές των δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και της Ομάδας Ελέγχου και Αντιμετώπισης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέγχθησαν 56 άτομα, προσήχθησαν 15 άτομα, ενώσυνελήφθησαν 10 άτομα, για τα ακόλουθα αδικήματα:

-4άτομα, για ναρκωτικά, εκ των οποίων οι δύο κατηγορούνται και για κλοπή τροχοφόρου,
-3- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και
-3άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης στη Μεσσηνία,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους –25,5– γραμμαρίων,
-2- κινητά, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
το χρηματικό ποσό των -20- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
-1- όχημα ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, το οποίο είχε κλαπεί την 23.10.2024, στην Καλαμάτα.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης,  βεβαιώθηκαν –17παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν -3ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αρκαδία

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά –3– άτομα

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών ατόμων με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας, πραγματοποιήθηκε χθες (23.10.2024) το απόγευμα, στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε σταθμούς διοδίων της Αρκαδίας και παραπλήσιες οδούς.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς τωνΤμημάτων Τροχαίας Τρίπολης, Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής και Κεντρικής Πελοποννήσου, του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στην Αρκαδία ελέγχθησαν 48 άτομα, προσήχθησαν 3 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 3 άτομα, για τα ακόλουθα αδικήματα:

-2 άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και
-1 άτομο, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης,  βεβαιώθηκαν –50παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν -2- ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Νέες συλλήψεις στην Κορίνθια 
Συνελήφθη, χθες (23.10.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς Φύλακες του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Κορίνθου, 27χρονος αλλοδαπός, γιατί ήταν αποδέκτης δέματος που περιείχε επιμελώς κρυμμένη ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -4,5- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Συνελήφθη, χθες (23.10.2024) το βράδυ, στο Κιάτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνιών, 35χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης (τύπου σοκολάτα), συνολικού βάρους -5,1- γραμμαρίων, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -8,05-  γραμμαρίων, φιαλίδιο περιέχον έλαιο κάνναβης συνολικού βάρους -36- γραμμαρίων, τρίφτη κάνναβης, -2- ζυγαριές και το χρηματικό ποσό των -280 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη, χθες (23.10.2024) το απόγευμα, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, ανήλικος ημεδαπός, γιατίκατείχε μαχαίρι (τύπου πεταλούδα), με μήκος λάμας -10- εκατοστά, το οποίο κατασχέθηκε. Επιπλέον, συνελήφθη 47χρονη ημεδαπή, μητέρα του ανήλικου για παραμέληση της εποπτείας του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, -1- περίπτωση απάτης σεβάρος ημεδαπής, που έγινε την 22.10.2024. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 64χρονου ημεδαπού, για απάτη.