Τουρκία: Σοκάρουν τα βίντεο από την τρομοκρατική επίθεση

Η Άγκυρα «δείχνει» το ΡΚΚ για την αιματηρή επίθεση

Πέντε νεκροί και 22 τραυματίες είναι ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε χθες στα γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, στην περιοχή Καχραμανκαζάν, στα περίχωρα της Άγκυρας.

Τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση. Όπως έχει γίνει γνωστό, νεκροί είναι δύο δράστες: μια γυναίκα και ένας άνδρας.

Επίσης, μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας οδηγός ταξί, τον οποίο οι δράστες σκότωσαν για να κλέψουν το όχημά του, προκειμένου να μεταβούν στην TUSAS, ή αλλιώς ΤΑΙ (Turkish Airspace Industry), όπως είναι η αγγλική ονομασία με την οποία είναι ευρύτερα γνωστή διεθνώς.

Το CNN Turk μετέδωσε πως μετά την έκρηξη που ακούστηκε οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν.

Η Άγκυρα «δείχνει» το ΡΚΚ για την αιματηρή επίθεση

O υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ «έδειξε» ευθέως ως υπεύθυνη την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), δηλώνοντας: «Πάντα τιμωρούμε τα μέλη του ΡΚΚ όπως τους αξίζει, θα πληρώσουν και τώρα υψηλό τίμημα».

«Εκτιμούμε ότι το έκανε το PKK. Θα δώσουμε στη δημοσιότητα πληροφορίες όταν οι ταυτοποιήσεις και άλλα στοιχεία γίνουν πιο σαφή», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το Καζάν της Ρωσίας όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των BRICS, καταδίκασε την επίθεση και σε ανάρτησή του στο Χ δήλωσε ότι «η τρομοκρατική ενέργεια κατά της TUSAS, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, είναι μια άθλια επίθεση και έχει στόχο να πλήξει την επιβίωση της χώρας μας, την ειρήνη του έθνους μας και τα αμυντικά μας επιτεύγματα, τα οποία αποτελούν την επιτομή του ιδανικού μας για την πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία».