Συγκρότηση Ένωσης Συλλόγων Γονέων στη Σπάρτη

Σύσκεψη εκπροσώπων συλλόγων γονέων

Την Κυριακή 13 του Οκτώβρη 2024 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη-συνάντηση της Ομοσπονδίας Γονέων Πελοποννήσου με εκπροσώπους από 10 συλλόγους γονέων των σχολείων της Σπάρτης, με στόχο τον συντονισμό και την συζήτηση πρακτικών ζητημάτων, ώστε να συγκροτηθεί για πρώτη φορά Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και στη Σπάρτη.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, που αποτελεί τον καρπό της πολύχρονης προσπάθειας των γονέων που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Η επερχόμενη ίδρυση της Ένωσης Γονέων είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα στο συντονισμό των συλλόγων γονέων, όπου πλέον από καλύτερη θέση θα παλεύουν για την εκπαίδευση που αξίζει στα παιδιά της περιοχής.

Τη συζήτησή μας απασχόλησαν κυρίως η αναγκαιότητα ύπαρξης ζωντανών και δυνατών συλλόγων γονέων, τα προβλήματα που ταλανίζουν πάνω κάτω όλα τα σχολεία, όπως η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, ιδίως μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών των Δήμων, η κατάσταση των σχολικών κτηρίων, η έλλειψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Επίσης, συζητήσαμε πώς η Ένωση σε επίπεδο δήμου και η Ομοσπονδία σε επίπεδο περιφέρειας μπορούν να συμβάλλουν στην καλυτέρευση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Τέλος, ασχοληθήκαμε για την όσο το δυνατόν καλύτερη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών στους συλλόγους γονέων της πόλης.

Με αισιοδοξία συνεχίζουμε την προσπάθεια για συγκρότηση Ενώσεων Συλλόγων Γονέων σε όλη την Πελοπόννησο.

Η φωνή μας, η φωνή των γονέων, μπορεί να γίνει πολύ πιο δυνατή και στην περιφέρειά μας και να φέρει αποτελέσματα, γιατί τα παιδιά μας δικαιούνται σύγχρονα ασφαλή σχολεία, σύγχρονη ποιοτική εκπαίδευση.

Η προσωρινή διοικούσα

της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων

περιφ. Πελοποννήσου