Επιδοτούνται 17 Αγροτικοί Ελαιουργικοί Συνεταιρισμοί της Λακωνίας

Τι ανακοίνωσε ο Νεοκλής Κρητικός

Σε μια σημαντική παρέμβαση που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους Οργανισμούς Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ), αναφέρθηκε ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, κ. Νεοκλής Κρητικός.

Πρόκειται για την Παρέμβαση Π2-47.2 «Επιχειρησιακά Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) για την περίοδο 2024-2027». Η συνολική δημόσια δαπάνη -ενωσιακή και εθνική χρηματοδότηση- για την υλοποίηση προγραμμάτων δικαιούχων της παρέμβασης, ανέρχεται στις 49.016.017,6 €. Παράλληλα, σημαντικό είναι το ποσοστό «ιδίας συμμετοχής».

Η Λακωνία πρωταγωνιστεί, με 17 ΟΕΦ, από τους συνολικά 68 που επιλέχθηκαν, με την επιδότηση να ξεκινά από 560.000,00 € περίπου έως 2.400.000,00 € (από ενωσιακούς και εθνικούς πόρους).

Οι Αγροτικοί Ελαιουργικοί Συνεταιρισμοί της Λακωνίας είναι:

Αγγελώνας, Αγίου Δημητρίου Ζάρακος, Αγίου Δημητρίου-Αγίου Νικολάου-Ταλάντων Μονεμβασίας, Αγίων Αποστόλων, Απιδέας, Ασωπού, Βλαχιώτη, Γερακίου, Γουβών, Κροκέων, Μεταμόρφωσης, Μολάων-Πακίων, Παλαιοπαναγιάς, Παπαδιανίκων, Πετρίνας, Συκέας, Φοινικίου.

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες, οι οποίοι συνέταξαν άρτιους φακέλους και με τη σημαντική συνδρομή του Υπουργείου θα μπορέσουν να επεκτείνουν τα σχέδια και τη δυναμική τους!», τόνισε ο κ. Κρητικός.