Υλικά
1 κιλό μυρσινόκοκκους
1 λίτρο λευκό απόσταγμα 50ο
350 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Τρόπος παρασκευής
1. Πλύντε και αφήστε να στεγνώσουν τα μύρτα στη σκιά. Βάλτε τα μετά να “μουλιάσουν” 40 ημέρες στο αλκοόλ και αφαιρέστε τα, σουρώνοντας προσεκτικά, το αλκοόλ με τουλπάνι.
2. Ετοιμάστε ένα σιρόπι με το 1 ποτήρι νερό και τη ζάχαρη (για 3′ από τη στιγμή που θα πάρει βράση) και ανακατέψτε το με το μοβ αλκοόλ σας.
3. Αφήστε το για 1 μήνα και θα έχετε ένα εντυπωσιακό μοβ λικέρ, που θα σας θυμίσει κάτι από “Parfait d’ amour”, της Αιολικής Ποτοποιίας!