Μνημόσυνο των Ευεργετών της Δ.Ε. Φάριδος

Αγώνες αντοχής Σπάρτης-Ξηροκάμπι

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ξηροκαμπίου, το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των Ευεργετών της Δ.Ε. Φάριδος και ακολούθως διεξήχθησαν οι καθιερωμένοι αγώνες δρόμου και ποδηλάτου στο πλαίσιο της 35ηςΣπαρτακιάδας.

Ειδικότερα, το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ξηροκαμπίου, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των Ευεργετών της Δ.Ε. Φάριδος, παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου και θεσμικών Αρχώντου τόπου. Η ομιλήτρια της εκδήλωσης, αρμόδια Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Δ.Ε. Φάριδος, κ. Αδαμαντία Βαγιακάκου-Δογαντζή, εξήρε τη συμβολή των ευεργετών σε επίπεδο υποδομών, εκπαίδευσης και πολιτισμού, προσθέτοντας ότι το όραμα και η διάθεσή τους για προσφορά αναδεικνύει τι σημαίνει να θέτεις το κοινό καλό πάνω από το ατομικό.

Αγώνες δρόμου και ποδηλασίας

Αμέσως μετά ξεκίνησαν τα αγωνίσματα, που διεξάγονται στο πλαίσιο της 35ης Σπαρτακιάδας, δηλαδή αγώνες δρόμου μαθητών του Δημοτικού σχολείου Ξηροκαμπίου και άλλων Δημοτικών σχολείων της Σπάρτης, Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και ενήλικων.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 10 το πρωί και με εκκίνηση τα Γυμνάσια Σπάρτης, διοργανώθηκαν από την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ) και από τον Σπαρτιατικό Γυμναστικό Σύλλογο, αγώνες ποδηλασίας.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στον αγώνα της ΠΕΠΑ ακολούθησαν τη διαδρομή: Σπάρτη-Άγιος Ιωάννης-Παρόρι-Μυστράς-Σπάρτη-Αμύκλες-Αγώνεια- Παλαιοπαναγιά-Πλατεία Ξηροκαμπίου, ενώ ο αγώνας του Σπαρτιατικού Γ.Σ., αφορούσε δύο κατηγορίες. Η πρώτη ομάδα από παιδιά άνω των 13 ετών ακολούθησε τη διαδρομή: Γυμνάσια Σπάρτης- Αμύκλες – Ανώγεια – Παλαιοπαναγιά – Πλατεία Ξηροκαμπίου, ενώ η δεύτερη ομάδα με παιδιά μέχρι 13 ετών ακολούθησε τη διαδρομή Παλαιοπαναγιά – Πλατεία Ξηροκαμπίου.

Με τη λήξη όλων των αγωνισμάτων και διαδρομών στην πλατεία Ξηροκαμπίου, έγινε η απονομή επάθλων στους μικρούς και μεγάλους αθλητές, από τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλο, την Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Δ.Ε. Φάριδος, κ. Αδαμαντία Βαγιακάκου-Δογαντζή, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Άγγελο Αντωνάκο, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Δημήτρη Γιαννόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Άρδευσης, Πρασίνου και Κοιμητηρίων, κ. Ευστράτιο Κοκκορό, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Δ.Ε. Μυστρά, κ. Φάνη Λάζαρη, καθώς και από τους Εντεταλμένους Συμβούλους Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ.κ. Παντελή Μπεμπέτσο και Σπύρο Σελίμο.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης υπήρξε η απονομή αναμνηστικής πλακέτας στην Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Δ.Ε. Φάριδος, κ. Αδαμαντία Βαγιακάκου-Δογαντζή, από τον Πρόεδρο της ΠΕΠΑ, κ. Γιώργο Καλαπόδη, για την προσφορά και τη συμβολή της στη διοργάνωση των αθλητικών αγωνισμάτων.