Αιτήσεις για τη Θ’ φάση του Μεταλυκειακού Έτους-τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής μαθητών και εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στηρίζει την αναβάθμιση μαθησιακών διαδρομών, που συνδέονται άρρηκτα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Στις προτεραιότητές της, για παροχή προσόντων στους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων, εντάσσεται και ο θεσμός της μαθητείας, που στηρίζεται στη συνεχή συνεργασία των εκπαιδευτικών δομών με τους φορείς απασχόλησης και υλοποιείται, προκειμένου να επιτευχθεί η σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκινούν σήμερα 26-09-2024 οι αιτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που θέλουν να συμμετάσχουν στη Θ’ ΦΑΣΗ του Μεταλυκειακού Έτους-τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. Όσοι επιθυμούν επιθυμούν πρέπει να προβούν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Πληροφοριακό Σύστημα https://e-mathiteia.minedu.gov.gr και να ακολουθήσουν τις αναρτημένες οδηγίες για τους Υποψηφίους.

Οι μαθητές μπορούν συμβουλεύονται ένα σύντομο ενημερωτικό σημείωμα εδώ: https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/files/announcements/20240923a.pdfγια περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που θα κάνουν την αίτηση τους

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας 2024 – 2025 ξεκινούν την Πέμπτη 26-09-2024, ώρα 15:00 μ.μ. έως και  την επόμενη Πέμπτη 03-10-2024 και ώρα 15:00 μ.μ. Τέλος συνεχίζεται μέχρι και την επόμενη Πέμπτη 03-10-2024 και ώρα 15:00 μ.μ. η δέσμευση θέσεων μαθητών από εργοδότες.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας μπορείτε να απευθύνεστε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου(Τρυφωνοπούλου Τριαντάφυλλη 2710230237-εσωτ.105& mail@pelop.pde.sch.gr καθώς και στην ιστοσελίδαhttp://pelop.pde.sch.gr  ),στις κατά τόπους ΔιευθύνσειςΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  στα ΕΠΑ.Λ. Ε.Κ καιΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ  της περιοχής σας.