Μπαράζ συλλήψεων στην Πελοπόννησο

Στο επίκεντρο της παραβατικότητας Αργολίδα, Μεσσηνία και Αρκαδία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (27.9.2024) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες των δήμων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων, των  Τμημάτων Ασφάλειας και Τροχαίας Άργους-Μυκηνών και Ναυπλίου, των ΟμάδωνΠρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.)Αρκαδίας και Αργολίδας, των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) καιΔίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, καθώς και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν97άτομα προσήχθησαν 32, ενώ συνελήφθησαν 20άτομα για τα ακόλουθα αδικήματα:

-11άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,
-7άτομα, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού,
-1- άτομο, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και  
-1- άτομο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν -7– παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πραγματοποιήθηκε -1- ακινητοποίηση οχήματος.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνελήφθη, χθες (26.9.2024) το πρωί, στο Άργος, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 37χρονος ημεδαπός γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών.

Συνελήφθη, χθες (26.9.2024) το πρωί, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 41χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, για απάτη και πλαστογραφία.

Συνελήφθη, χθες (26.9.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 30χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για κλοπή.

Συνελήφθη, χθες (26.9.2024) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 66χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε παράνομα     -2- κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη, χθες (26.9.2024) το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 47χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε αεροβόλο πιστόλι μετάγεμιστήρα, που περιείχε -31- μεταλλικά σφαιρίδια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη, χθες (26.9.2024) το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), 45χρονος ημεδαπός, γιατί  λίγη ώρα νωρίτερα, μαζί με συνεργό του, αφαίρεσαν από ημεδαπό χρήματα. Προανάκριση διενεργεί ηΥποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.