Αντιαισθητικές εικόνες

Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Αν αυτή η πολύ πρόσφατη φωτογραφία φαίνεται (και είναι) αντιαισθητική, φαντασθείτε πόσο αντιαισθητική είναι η πραγματικότητα στα παρτέρια πρασίνου της πλατείας «Σαϊνοπούλου» του Ν. Κόσμου, από όπου είναι παρμένη.

Κι, ακόμα, να φανταστεί κάποιος, ότι εκεί ακριβώς παίζουν καθημερινά και δραστηριοποιούνται παιδιά, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα παγκάκια, στα οποία κάθονται συμπολίτες που αναζητούν, ξεκούραση, αναψυχή και … καθαρόν αέρα καθώς και η Παιδική Χαρά.

Πριν από κάποιον καιρό παρατηρήθηκε, ευγενικά, σε μια κυρία που συνόδευε το σκυλάκι της για την ανάγκη του στο γκαζόν της πλατείας, ότι αυτό δεν είναι σωστό και η απάντηση ήταν: «Βλέπω, κύριε, ότι δεν αγαπάτε τα ζώα».

Άντε μετά να εξηγήσεις ότι, βεβαίως, αγαπάμε τα ζώα,αλλά πρώτα αγαπάμε τους ανθρώπους και δη τα παιδιά και ότι η ευθύνη για τις ακαθαρσίες των ζώωνστον χώρο αυτό ΔΕΝ βαρύνει τα ζώα αλλά τουςσυνοδούς που τα οδηγούν εκεί για να κάνουν τις ανάγκες τους.

Επειδή το πρόβλημα των ακαθαρσιών από τα σκυλάκια,(που πολύ έχουν πληθύνει, πλέον, στην καθημερινή μας ζωή) δεν είναι μόνο της πλατείας του Ν. Κόσμου αλλά και ολόκληρης της πόλης

Επειδή το πρόβλημα δεν λύνεται, δυστυχώς,  μεταξύ των πολιτών, αφού, σχεδόν πάντα, μια παρατήρηση καταλήγει σε εντάσεις και οξεία αντιπαράθεση… κι

Επειδή το θέμα δεν είναι μόνο αισθητικό αλλά και υγειονομικό…

Καλό θα ήταν να εφαρμοστούν, επιτέλους,από τους θεσμικώς αρμοδίους, ΟΛΑ τα προβλεπόμενα εκ του νόμου και ο δήμος Σπάρτης, να τοποθετήσει κατάλληλες πινακίδες, εκεί όπου συχνάζουν δημότες και δραστηριοποιούνται και παίζουν παιδιά.

Η συνολική όψη μιας πόλης, είναι άθροισμα (εκτός άλλων) και πολλών μικρών πραγμάτων, της καθημερινότητας.                                                                                         Σπάρτη 23-9-2024

 Βαγγέλης Μητράκος

*Οι απόψεις που δημοσιεύονται εκφράζουν το συντάκτη κάθε άρθρου και δεν αποτελούν συμπεράσματα ρεπορτάζ ή τοποθέτηση της ιστοσελίδας.