Φοβερός ο 20χρονος κολυμβητής υπεραποστάσεων Χριστόφορος Θεοφάνους

Κολυμβητικός μαραθώνιος 42,2 χλμ. στην Πύλο από τον ultra swimmer - Η συγκινητική του ιστορία

Με τρεις γύρους στον κόλπο του Ναυαρίνου στην Πύλο, ο 20χρονος κολυμβητής υπεραποστάσεων Χριστόφορος Θεοφάνους κάλυψε την απόσταση του θαλάσσιου Μαραθωνίου μήκους 42,2 χιλιομέτρων και έγινε ο μοναδικός στην ηλικία του στη Ελλάδα που κολύμπησε μια τόσο μεγάλη απόσταση στην ανοιχτή θάλασσα. Το σημαντικό εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και είχε διάρκεια περισσότερο από 15 ώρες.

Πρόκειται για έναν άθλο, δεδομένου του νεαρού της ηλικίας του, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αφού ο συγκεκριμένος αθλητής, γεννήθηκε πρόωρα το 2004 με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης, όμως με τη δύναμη της θέλησης που είχε από μικρή ηλικία, κατάφερε να ανταποκρίνεται στις μαθησιακές του υποχρεώσεις όσο και στο άθλημα που αγάπησε, την κολύμβηση. Έκτοτε κατέρριπτε συνέχεια κάθε προγνωστικό κολυμπώντας μεγάλες αποστάσεις με κορυφαία επίδοση τον θαλάσσιο Μαραθώνιο στην Πύλο.

photo credits : farawayfarers

 

Όλη του η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από χορηγούς και υποστηρικτές που αναγνώρισαν ότι ο Χριστόφορος είναι γεννημένος νικητής. Το μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ του ομίλου Hellenic Group Health, όπου γεννήθηκε, στήριξε με θέρμη την προσπάθεια αυτή και συνέβαλε τα μέγιστα στη σωστή προετοιμασία του Χριστόφορου αλλά και την άρτια οργάνωση του.

Πολύ σημαντική ήταν και η συνεισφορά των τοπικών επιχειρήσεων της Πύλου, όπως τα ξενοδοχεία «Karalis» και το εστιατόριο «Poseidonia», αλλά και η εθελοντική συμβολή ατόμων και φορέων, όπως του Λιμενικού αλλά και της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, χωρίς την οποία θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να πραγματοποιηθεί. Στην ομάδα υποστήριξης ήταν και ο ultra swimmer, κάτοχος ρεκόρ Guiness Σπύρος Χρυσικόπουλος που έχει κολυμπήσει την απόσταση Ρόδος-Καστελόριζο.

Το εγχείρημα είχε ως στόχο την έμπνευση όλων των πρόωρα γεννημένων παιδιών του κόσμου περνώντας το μήνυμα, όπως ο ίδιος ο αθλητής εξέπεμψε «Πάλεψε και θα πετύχεις». Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της συνεχάρει τον αθλητή και μεταξύ άλλων αναφέρει, «…Οι λέξεις μοιάζουν λίγες μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής αυτού του παιδιού. Ο Χριστόφορος είναι ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής και οφείλουμε όλοι να παίρνουμε το παράδειγμα και ανεξάρτητα από τις όποιες δυσκολίες, να “τραβάμε” το κουπί, ακόμα και κόντρα στο ρεύμα».

photo credits : farawayfarers