Τα νέα της εβδομάδας στο νομό Λακωνίας

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με μια ματιά!

Ένα βήμα ακόμα για το Νέο Μουσείο Σπάρτης 
Εκδόθηκε στις 20/09/2024, η Οικοδομική Άδεια του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης και θεωρήθηκε απο την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λακωνίας η μελέτη εφαρμογής του Μουσείου, που αποστέλλεται άμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού! Έγινε έτσι, άλλο ένα καθοριστικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου να αποκτήσει, επιτέλους, η Σπάρτη ένα σύγχρονο Μουσείο, αντάξιο της ιστορίας της, σημειώνει σε μήνυμα του ο Θεόδωρος Βερούτης.

Φόλες στην περιοχή του Βρονταμά
Σε καταγγελία για περιστατικά με φόλες σε σκύλους, στην ευρύτερη περιοχή του Βρονταμά, προχώρησε, στην πρωινή ζώνη του Fly, ο κύριος Νικόλαος Δήμας, ο οποίος υπογράμμισε ότι έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές, αλλά δεν έχει βρει κάποια λύση. Μάλιστα, καταφέρθηκε εναντίον και συμπολιτών του, οι οποίοι, όπως δήλωσε, δεν συμπεριφέρονται όπως πρέπει στα εν λόγω ζώα. Ο Fly επικοινώνησε με το δήμαρχο Ευρώτα, κύριο Βέρδο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι για το εν λόγω περιστατικό έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η υπηρεσία έχει επιληφθεί του θέματος, καθώς έχει περισυλλέξει ένα σημαντικό αριθμό ζώων που δηλητηριάστηκαν. Μάλιστα, όπως σημείωσε στον Fly ο κύριος Βέρδος, ο δήμος Ευρώτα διαθέτει οργανωμένο καταφύγιο και δημοτικό κτηνιατρείο, όπου έχουν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενες στειρώσεις.
Έχουμε περιθάλψει 1200 αδέσποτα και υιοθετήσει 300 ζώα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Καλά νέα για το Νοσοκομείο Μολάων 

Ανέλαβε καθήκοντα η νέα Αναισθησιολόγος, κα. Κατσαδώρου Αθηνά, στο νοσοκομείο Μολάων, η έλευση της οποίας θα επιτρέψει την πλήρη επαναλειτουργία του Χειρουργικού τομέα καθώς και των Χειρουργείων της Ν.Μ. Μολάων, αποκαθιστώντας τις όποιες δυσλειτουργίες είχαν εμφανισθεί τους τελευταίους μήνες.

ΠΑΣΟΚ: «Παρέλαση» υποψηφίων στη Λακωνία 

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του για τις επερχόμενες εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος, κ.Χάρης Δούκας επισκέφτηκε τη Σπάρτη και μίλησε στο Εργατουπαλληλικό κέντρο Λακωνίας.

Στην κάμερα του Flynews μίλησε η Νάγια Γρηγοράκου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Χάρη Δούκα στη Σπάρτη. Ο δήμαρχος Αθηναίων συνεχίζει την περιοδεία του ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η βουλευτής Λακωνίας ήταν παρούσα στην ομιλία του, όπου κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του Τάκη Καρβουνιάρη σχετικά με το πρόσωπο που θα υποστηρίξει στην εν λόγω διαδικασία, με την κυρία Γρηγοράκου να κρατάει κλειστά τα … χαρτιά της και να στέκεται ιδιαίτερα στην ανάγκη διασφάλισης της ενότητας εντός του κόμματος.

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης από τη Σπάρτη στην προγραμματισμένη ομιλία του, την Πέμπτη 19.09.2024. Περισσότερα ΕΔΩ.

Στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου Σπάρτης η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί την Δημοτική Αρχή Σπάρτης να προστατεύσει την τιμή, την υπόληψη και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων του Δήμου, και ειδικά της Τεχνικής Υπηρεσίας (Τ.Υ.), που θίγεται από ιδιώτη-εργολάβο ο οποίος έχει αναλάβει την εκτέλεση έργου στην πόλη της Σπάρτης.

Έφυγαν από τη ζωή … 

Έφυγαν από τη ζωή ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Λακωνίας, Δαμιανός Σταθάκος, και ο καταξιωμένος δικηγόρος Απόστολος Γεροντίδης.

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στη Λακωνία 

Συνελήφθησαν, σε τοπικές κοινότητες των δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης, -2- ημεδαποί, ηλικίας 57 και 55 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά και για τα όπλα. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή κατά την οποία εντοπίστηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο με φυσική συγκάλυψη, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά -844- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -3,5- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.

Συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ευρώτα, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατων αστυνομικών επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο, έγιναν έλεγχοι σε -1.085- άτομα, εκ των οποίων -877- ήταν ημεδαποί και -208- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -752-οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν -80- άτομα, από τα οποία -55- ήταν ημεδαποί και -25-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -51 άτομα.

Αναπτυξιακή ώθηση μέσω … της μαρίνας Μονεμβασιάς

Μετά από την ολοκλήρωση του έργου της μαρίνας Μονεμβασιάς, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, πόρων που διέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συζητήθηκαν στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη περαιτέρω προτάσεις αξιοποίησης και επέκτασης της μαρίνας, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής υποδομής και της τοπικής ανάπτυξης.

Περιπέτειες εν πλω στη Λακωνία 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νεάπολης Βοιών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι ένας 62χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Μάλτας) επιβάτης ενός κρουαζιερόπλοιου (Κ/Ζ) σημαίας Ιταλίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Αμέσως, στο σημείο μετέβη το επιβατηγό-λάντζα ¨ΛΕΒΑΝΤΕΣ¨ Ν.Π. 10171, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, όπου παρέλαβε τον 62χρονο και τον μετέφερε στο λιμάνι της Νεάπολης Βοιών. Ακολούθως, ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης.

Ενημερώθηκε επίσης η Λιμενική Αρχή Γυθείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι ένας 65χρονος αλλοδαπός επιβάτης θαλαμηγού (Θ/Γ) πλοίου σημαίας Cayman, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 17 ν.μ. νοτιοανατολικά του Γυθείου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Μετά τον κατάπλου του Θ/Γ στο αγκυροβόλιο, ο ασθενής μεταφέρθηκε με βοηθητικό σκάφος (TENDER) στο λιμάνι του Γυθείου και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Βεβήλωση κοιμητηρίων στη Σπάρτη 
Σε μήνυση κατ’ αγνώστων προχώρησε ο Δήμος Σπάρτης, δια του αρμόδιου για τα Κοιμητήρια Αντιδημάρχου, κ. Ευστράτιου Κοκκορού, μετά τη διαπίστωση της βεβήλωσης ενός σημαντικού αριθμού μνημάτων τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, από αυτοψία που διενήργησε το προσωπικό κοιμητηρίων του Τμήματος Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πολιτικής Προστασίας, στο Α’ και Β’ Κοιμητήριο, καθώς και στο Κοιμητήριο στο Συκαράκι, διαπιστώθηκε ότι έχουν αφαιρεθεί μεταλλικά καντήλια, σταυροί και μαρμάρινα βάζα από σημαντικό αριθμό μνημάτων, καθώς επίσης και διάφορα άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.

Ελβετικά δάνεια: Η ταλαιπωρία συνεχίζεται! 

Έχουμε πέσει θύματα τοκογλυφίας δήλωσε για το θέμα των ελβετικών δανείων, ο εκπρόσωπος της επιτροπής πρωτοβουλίας δανειοληπτών ελβετικού φράγκου Συσπείρωση και Δράση, κύριος Φασουλάς, ο οποίος μίλησε στην πρωινή ζώνη του Fly και τον Χάρη Βασιλάκο για το μείζον ζήτημα που χρονίζει και ταλανίζει χιλιάδες δανειολήπτες στη χώρα.