Σοβαρό Πρόβλημα με Σκουπίδια στη Μέσα Ανατολική Μάνη

Διαμαρτυρίες Κατοίκων για Ανεπαρκή Υποδομή και Καθυστερήσεις στη Συλλογή Απορριμμάτων

Τους τελευταίους μήνες, η κατάσταση με τα σκουπίδια στη Μέσα Ανατολική Μάνη έχει γίνει πηγή σοβαρής ανησυχίας για τους κατοίκους, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για την ανεπάρκεια των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή. Οι κάδοι που έχουν τοποθετηθεί στους οικισμούς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών τόσο εντός όσο και εκτός αυτών.

Οι καθυστερήσεις στην αποκομιδή των απορριμμάτων έχουν οδηγήσει σε βουνά από σκουπίδια, τα οποία δημιουργούν άσχημη εικόνα αλλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και υγιεινής. Οι κάτοικοι μέσω των social media  εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την αδράνεια των αρμόδιων αρχών.

Οι τοπικές κοινότητες ζητούν άμεση παρέμβαση, με τη δημιουργία περισσότερων σημείων για την απόρριψη των σκουπιδιών και τη βελτίωση της συχνότητας συλλογής τους, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης. Η ανάγκη για αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων στην περιοχή έχει γίνει πλέον επιτακτική, με τους κατοίκους να απαιτούν άμεση λύση στο πρόβλημα.

Φωτογραφίες που ανέβασαν κάτοικοι οικισμών στο facebook: