Στιγμές τρόμου στην Κορινθία: Ληστές εισβάλλουν σε σπίτι και επιτίθενται σε οικογένεια τουριστών

Άρπαξαν μετρητά και κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών

Ακόμα δύο ληστείες, στις 13 Αυγούστου και ανήμερα της Παναγίας 15/8, είχαν κάνει διαπράξει οι τέσσερις θρασύτατοι Ρομά που συνελήφθησαν , έπειτα από την ληστεία σε βάρος ενός Γερμανού και της οικογένειας του στη Ξυλοκέριζα Κορινθίας.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως οι συλληφθέντες δρούσαν τουλάχιστον από τις 20 Ιουνίου, ενώ μέχρι τις 30 Ιουλίου είχαν κλέψει πέντε μοτοσικλέτες στην Κορινθία και είχαν διαπράξει ακόμα δύο κλοπές σε ένα σπίτι και μία αποθήκη αρπάζοντας εργαλεία και χρήματα.

Οι διαρρήκτες μπούκαραν στο σπίτι στις 4.20 τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού στη Ξυλοκέριζα, μέσα στο οποίο ήταν μια οικογένεια με τα ανήλικα παιδιά της.

Εφιαλτικές στιγμές έζησε η οικογένεια, όταν οι 4 δράστες με κουκούλες από τις μπλούζες στα πρόσωπα τους και καπέλα, αλλά και με φτυάρια και μία τσουγκράνα στα χέρια απειλούσαν τους ενοίκους.

Τα ανήλικα παιδιά ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ οι δράστες πετούσαν προς τον άνδρα που ήταν μέσα στο σπίτι διάφορα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί πόδι από τα θραύσματα των γυαλιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πριν τραπούν σε φυγή, κατάφεραν να αρπάξουν 2.400 ευρώ και μία κονσόλα για βίντεο παιχνίδια.

Ακολούθησε οργανωμένη επιχείρηση από το τμήμα ασφαλείας Κορίνθου και τελικά μετά από μερικές ώρες εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 42χρονο Ρομά. Στο πλαίσιο του αυτοφώρου και μετά από έρευνες , με χειροπέδες κατέληξαν και οι τρεις συνεργοί του εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι 17 και 15 ετών.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση , ληστεία και για το νόμο περί όπλων. Παράλληλα συνελήφθη και ο πατέρας του 15χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr