Τα νέα της εβδομάδας στο νομό Λακωνίας

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με μια ματιά!

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Λακωνίας, στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε οικισμούς ΡΟΜΑ. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη Λακωνία ελέγχθησαν -35- άτομα, προσήχθησαν -6- άτομα, βεβαιώθηκαν -9- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ συνελήφθησαν -6- άτομα, για παραβάσεις υγειονομικού κανονισμού.

Συνελήφθησαν, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς του της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, -3- ημεδαποί, ηλικίας 17, 19 και 21 ετών, αντίστοιχα καθώς και 19χρονος αλλοδαπός, γιατί στη θέα των αστυνομικών απέρριψαν από το όχημα μικροποσότητα κοκαΐνης.

Συνελήφθησαν, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, -2- αλλοδαποί, 28χρονη και 40χρονος, αντίστοιχα, γιατί αφαίρεσαν τσάντα αλλοδαπής, η οποία περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Επίθεση από θαλάσσια χελώνα δέχθηκε γυναίκα σε παραλία στο Λιμένι Λακωνίας.

Να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού προκειμένου να εξασφαλίζεται η υδροδότηση σε όλους τους χρήστες, ζήτησε, μέσα από την πρωινή ζώνη του Fly, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΣ, κύριος Ηλίας Τρακάκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι η υπηρεσία προβαίνει σε έκτακτους ελέγχους και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι γίνεται αλόγιστη χρήση νερού για άρδευση θα επιβληθεί πρόστιμο από 500,00 € – 1.500,00 €.

Στην εγκατάσταση των πρώτων 8 μωβ κάδων για την ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων, προχώρησε ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με την εταιρία RECYCOM.

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, κατέθεσε η Βουλευτής Λακωνίας & Κοινοβουλευτική Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κα Νάγια Γρηγοράκου, σχετικά με την εμβληματική γέφυρα Ξηροκαμπίου.

Παραμελημένος κι εκτεθειμένος παραμένει ο Αρχαιολογικός Χώρος Πελλάνας, όπως σημειώνει σε ερώτησή της στη Βουλή η κυρία Νάγια Γρηγοράκου.

Λυπούμαστε που ο σημερινός Δήμαρχος πανηγυρίζει στο «στρωμένο τραπέζι», σχολίασε με αφορμή τον βιολογικό καθαρισμό, η πρώην Δήμαρχος Ελαφονήσου Έφη Λιάρου.

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Σίνα του δήμου Ανατολικής Μάνης. Οι φλόγες ξεκίνησαν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, οι οποίοι έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή της Ποταμιάς, μετά από μεγάλη κινητοποίηση της Π.Υ., η οποία συνεπικουρούμενη από το Τμήμα Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης, κατοίκους της περιοχής, εθελοντικές ομάδες, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, προέβη στην άμεση κατάσβεση της.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Σπάρτης, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Καμινιών του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2255,85€.

Εξαιτίας πτώσης κολώνας της ΔΕΔΔΗΕ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλογωνιάς. Μάλιστα, εξαιτίας της πτώσης της κολώνας προκλήθηκε μικρή εστία φωτιάς, η οποία, ωστόσο, τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο ύστερα από την ταχεία παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης.

Αυξημένη επαγρύπνηση για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών ζητεί η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και αρμόδια για την Δημοτική Ενότητα Φάριδος, κ. Αδαμαντία Βαγιακάκου-Δογαντζή.

Ο Δήμος Σπάρτης θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο με ποσό των 350.000 ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών προστασίας οικισμών. Πρόκειται για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Tην προοπτική σταδιακής επανεργοποίησης του μετρικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, που είναι το μακρύτερο ανάλογο δίκτυο στην Ευρώπη, συζήτησαν ο Πρόεδρος του ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδης με τον Ελβετό Πρέσβη Stefan Estermann.

Με τον Δήμαρχο κ. Βακαλόπουλο Μιχάλη συναντήθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, κ.Καρβουνιάρης Ιωάννης, ο Αντιπρόεδρος, κ.Φουντούκης Γεώργιος, και ο Γ.Γραμματέας, κ.Πουλόπουλος Νίκόλαος οι οποίοι συζήτησαν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Με το Δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο και το Γ.Γ. του Δήμου Στάθη Ρεστέμη, Ο Νεοκλής Κρητικός ζήτησε στη συνάντηση με τον κ. Βαρτζόπουλο να δοθούν κατευθύνσεις για προγράμματα που μπορούν να ξεκλειδώσουν τη δημιουργία ημερήσιας Κοινοτικής Δομής Ψυχικής Υγείας. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας στο νομό Λακωνίας.