Υλικά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ γλ σόδα μαγειρική
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κ σ κονιάκ
2 βανίλιες
1/2 κ γλ κανέλα
750-800 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μαρμελάδα φράουλα και 2 κ σ ασπρισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπήστε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού που έχετε ανακατέψει με την σόδα, προσεκτικά πάνω από τον κάδο γιατί η σόδα θα αφρίσει.
2. Διαλύστε το ξύσμα πορτοκαλιού στο κονιάκ και προσθέστε στο μείγμα. Κοσκινίστε μαζί τα 750 γρ αλεύρι με τις βανίλιες και την κανέλα και αλλάξτε το σύρμα του μίξερ με το φτερό.
3. Ρίχνετε το μείγμα αλεύρου, μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι. Κρατάτε το 1/3 της ζύμης για να δημιουργήσετε την καφασωτή γαρνιτούρα.
4. Λαδώνετε ένα ορθογώνιο ή στρογγυλό ταψί και πατάτε με τα χέρια σας τα 2/3 της ζύμης, μέχρι να έχετε την τάρτα της πάστα φλόρας. Απλώνετε με σπάτουλα την μαρμελάδα, περίπου 2 φλ τσ.
5. Φτιάξτε λωρίδες με την ζύμη που κρατήσατε και διακοσμείτε σε καφασωτό σχήμα το επάνω μέρος της πάστα φλόρας. Πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
6. Προθερμαίνετε τον φούρνο με τις αντιστάσεις στους 180ο και ψήνετε για 20′-25′.