Πρασοτυρόπιτα με γιδοτύρι

Όλα τα βήματα για ένα γευστικό αποτέλεσμα από την Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
300 γρ γιδοτύρι, τριμμένο στον τρίφτη κρεμμυδιού
100 γρ φρέσκο βούτυρο λιωμένο
10 φύλλα κρούστας
100 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 φλ σπιτική μπεσαμέλ
2-3 φρ κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 πράσα, ψιλοκομμένα
4 αυγά χτυπημένα
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1.    Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν λίγο τους προσθέτετε την μπεσαμέλ με τα αυγά, τον άνηθο και τα τυριά. Ανακατεύετε καλά.
2.    Στρώνετε τα μισά φύλλα σε ένα ταψί και αλείφετε το καθένα με βούτυρο. Απλώνετε επάνω τους το μείγμα της μπεσαμέλ και από πάνω στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα καλά βουτυρωμένα.
3.    Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο, χαράζετε σε τετράγωνα κομμάτια την πίτα και την ψήνετε, μέχρι να ροδίσει .