Ανάπλαση Παλαιολόγου | Δικαιώθηκε ο εργολάβος στο Τεχνικό Συμβούλιο

Κατά πλειοψηφία αποδεκτή η ένσταση του επικεφαλής της ΔΟΜΗΚΑΤ, κυρίου Γεωργαλή

Το φως της δημοσιότητας είδε το πρακτικό της συνεδρίασης του Τεχνικού Συμβουλίου της 22ας Ιανουαρίου, η οποία είχε ως πρώτο θέμα την εξέταση της ένστασης της εταιρείας ΔΟΜΗΚΑΤ, αναδόχου του έργου ανάπλασης της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, κατά της ειδικής διαταγής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Υπηρεσίας Δόμησης και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπάρτης.

Ύστερα από τη σχετική εισήγηση της κυρίας Καρακίτσου και της συζήτησης που ακολούθησε, το Τεχνικό Συμβούλιο γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία υπέρ της αποδοχής της ένστασης, αποδεχόμενο ότι στην απόφαση έκπτωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας, υπάρχουν λόγοι που δεν αποτελούσαν εντολή της ειδικής πρόσκλησης.

Μάλιστα, σημειώνεται στη σχετική απόφαση ότι η εκτέλεση των εργασιών σκυροδέτησης που περιλαμβάνονται στην ειδική πρόσκληση δεν ήταν τεχνικά δυνατή στην ταχθείσα προθεσμία. Επιπλέον, τονίζεται ότι η μη συμμόρφωση στις εντολές της ειδικής πρόσκλησης δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου, ο οποίος τελικώς την εκτέλεσε σε εύλογο και τεχνικά αποδεκτό χρόνο. 

Πλέον, αναμένονται τα επόμενα βήματα, καθώς και η αντίδραση του δήμου Σπάρτης στο εν λόγω πολύκροτο ζήτημα.