Υλικά
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού 200 γρ βούτυρο γάλακτος 400 γρ καρυδόψιχα ψιλοτριμμένη 150 γρ ζάχαρη 1 κ σ κανέλα σε σκόνη 1 νεροπότηρο ζάχαρη 15 γαρύφαλλα (λεπτοκοπανισμένα) 1 ποτήρι νερό Τρόπος παρασκευής 1. Ζεσταίνετε το βούτυρο γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει, χωρίς να μαυρίσει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την καρυδόψιχα με την κανέλα και τα κοπανισμένα γαρύφαλλα. 2. Στον πάγκο κουζίνας απλώνετε ένα φύλλο Βηρυτού και το βουτυρώνετε με πινέλο. Βάζετε ένα δεύτερο από πάνω και πασπαλίζετε με 4 κ σ από το μείγμα καρυδόψιχας, απλώνοντας να πάει παντού. 3. Τυλίγετε τα φύλλα σε κανονικό ρολό και τα τοποθετείτε μέσα σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να σωθεί το μείγμα του καρυδιού. Παίρνετε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και χαράζετε το ρολό ανά 1.5 εκ., (προσοχή δεν τα κόβετε, απλά τα χαράζετε). 4. Ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο, για 20′-25′, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 3-‘4’, αφού πάρουν βράση. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. 5. Βγάζετε τα σαραγλάκια από το φούρνο και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε κομμάτια. Απλώνετε στο ταψί και τα περιχύνετε με το σιρόπι (1-2 κ σ σε κάθε κομμάτι). Τα αφήνετε να απορροφήσουν καλά το σιρόπι και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.Συνταγή για σαραγλάκια
Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου
Προηγούμενο