Υλικά για 4 άτομα
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 ποτήρι ρυζάλευρο
1 ποτήρι ζάχαρη
1/4 ποτήρι νισεστέ
2 κ σ φρέσκο βούτυρο
1 φλ τσ ζάχαρη άχνη
1/2 στήθος κοτόπουλο φρέσκο
λίγο νερό, λίγη κανέλλα, λίγο ανθόνερο
Τρόπος παρασκευής
1. Βράζουμε καλά το στήθος κοτόπουλου σε νερό. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο μίξερ, να πολτοποιηθεί. Σε μιά άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρυζάλευρο, τη ζάχαρη, το νισεστέ και το κοτόπουλο να βράσουν ανακατεύοντας συνέχεια πάνω από μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει η κρέμα.
2. Όταν πήξει η κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να
λιώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Πασπαλίζουμε τον πάτο ενός ταψιού
Νο 30 με την άχνη ζάχαρηκαι ρίχνουμε την κρέμα. Η κρέμα πρέπει να έχει πάχος, μέσα στο ταψί, δύο δάχτυλα περίπου. Στη συνέχεια πιάνουμε το ταψί με προστατευτικές πιάστρες για να μην καούμε και περνάμε τον πάτο του πάνω από φωτιά γκαζιού για 5′-10′, μέχρι να “καψαλιστεί” το κάτω μέρος.
3. Αμέσως μετά βυθίζουμε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί με κρύο νερό και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε, το σκουπίζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
4. Κόβουμε το καζάν ντιπί σε τετράγωνα κομμάτια και το τοποθετούμε σε πιάτα με την “καμένη” πλευρά προς τα επάνω.
Σερβίρουμε το καζάν ντιπί, αφού το ραντίσουμε με ανθόνερο και κανέλλα.
Κόστος: 6 ευρώ