Τροπολογία για τις άδειες διαμονής σε αλλοδαπούς εργαζόμενους: Σύγκρουση κυβέρνησης-Σαμαρά

Δεν την αποσύρει η κυβέρνηση, παρά το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού

Σε σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά, οδήγησε η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης για την άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης και θέλοντας να υπερασπιστεί την εν λόγω τροπολογία –την οποία δεν αποσύρει η κυβέρνηση, παρά το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού– ο υπουργός Εργασίας θέλησε να αρχίσει την ομιλία του με μια αναφορά στο “αντάρτικο” του “αγαπημένου του Αντώνη Σαμαρά”, μετά τη δημόσια διαφωνία του δεύτερου, στην οποία έκανε λόγο για “νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών”.

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε “προβληματισμένος” με τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο, δήλωσε ότι είναι “σεβαστή”.

“Έχει μεγάλη ευαισθησία στα ζητήματα εθνικής ταυτότητας και είναι θεμιτό να υπερασπίζεται τις θέσεις του και είναι δική μας δουλειά να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αυτά που θα πω δεν είναι απάντηση στον αγαπημένο μου Αντώνη Σαμαρά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, προτού συνεχίσει να επεξηγεί την εν λόγω τροπολογία.

“Δίνουμε μια ευκαιρία σε όσους λαθρομετανάστες έχουν εισέλθει στη χώρα, παρότι έχουν εισέλθει στη χώρα παράνομα”, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, και συνέχισε, θέλοντας να πείσει για την ισχύ της τροπολογίας: “Αν αποφασίσει η Βουλή να μην ψηφίσει αυτή τη διάταξη, πρέπει να καταλάβουμε τι ψηφίζουμε. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύουμε την παράνομη μετανάστευση και στερούμε πολύτιμα χέρια από την ελληνική οικονομία”.