Υλικά
250 γρ ταλιατέλες 1 1/2 λίτρο νερό αλατισμένο 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια 1 σκελίδα σκόρδο 1 κ σ βούτυρο αγελάδας 250 γρ μοσχαρίσιο κιμά 250 γρ χοιρινό κιμά 1 κρασοπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί αλατοπίπερο 1/4 κ γλ πάπρικα καπνιστή λίγο ξερό θυμάρι 1 χυμό ντομάτας 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα λίγο βούτυρο για το άλειμμα του πυρέξ και την επιφάνεια του φαγητού Τρόπος παρασκευής 1. Βράζετε τις ταλιατέλες στο 1 1/2 λτ αλατισμένου νερού, για 8′, ώστε να γίνουν “αλ ντέντε”. Τις σουρώνετε, τις λαδώνετε ελαφρά και τις διατηρείτε ζεστές. 2. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρετε στο βούτυρο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε τα 2 είδη κιμά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην σβολιάσει. 3. Προσθέτετε το αλατοπίπερο, την πάπρικα και το θυμάρι. Αφήνετε να σοταριστούν καλά, σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τον χυμό ντομάτας και σιγοβράζετε για 1/2 ώρα περίπου. 4. Προθερμαίνετε τον φούρνο με αντιστάσεις στους 200ο και τοποθετείτε τις μισές ταλιατέλες στο βουτυρωμένο πυρέξ. Καλύπτετε με τον κιμά και από πάνω απλώνετε τις υπόλοιπες ταλιατέλες. 5. Παπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και απλώνετε σε όλη την επιφάνεια μικρά κυβάκια βούτυρο. 6. Ψήνετε για 40′ περίπου και σερβίρετε το φαγητό ζεστό με πράσινη σαλάτα εποχής.