Υλικά
(για 14-16 κομμάτια) 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο 750 γρ κιμά μοσχαρίσιο χοντροκομμένο 3 κ σ τοματοπελτέ 4 κρεμμύδια λιωμένα στο μιξεράκι ελαιόλαδο 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί 300 γρ τριμμένη γραβιέρα, στον τρίφτη κρεμμυδιού 50 γρ μπέικον ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέριΤρόπος παρασκευής
1. Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνετε 5 κ σ ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει και να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε τον κιμά, τον ανακατεύετε με το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε μαζί για 5′. 2. Προσθέτετε το μπέϊκον σβήνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε. Διαλύετε τον πελτέ σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και το προσθέτετε στον κιμά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι να φύγουν τα υγρά. 3. Αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε μέσα την γραβιέρα. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και απλώνετε 2 φύλλα χωριάτικα. Αδειάζετε τη γέμιση και σκεπάζετε με 2 φύλλα ακόμα. Τα φύλλα καλά λαδωμένα μεταξύ τους. 4. Χαράζετε την πίττα σε κομμάτια με ένα μυτερό μαχαίρι και ψήνετε για 1 ώρα στον φούρνο στους 180ο.