Χ.Πράσινος: “Μείωση 30% στην παραγωγή πορτοκαλιών της Σπάρτης”

Για την παραγωγή πορτοκαλιού τη χρονιά που παρήλθε, τη σεζόν που ξεκινάει άμεσα, τα νέα φορολογικά μέτρα, αλλά και την καινοτομία των Λακωνικών Κήπων, μίλησε σήμερα στον αέρα του FLY ο διευθυντής της εταιρείας, κύριος Χάρης Πράσινος.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη

{youtube}9B1A51vgpWQ{/youtube}

Κύριε Πράσινε πως πήγε φέτος η παραγωγή πορτοκαλιού στην Περιοχή της Σκάλας

Η φετινή σεζόν για το βαλέντσια σε σχέση με τα προβλήματα που είχε  όπως μειωμένη παραγωγή , παγετός που έπληξε τα πορτοκάλια για τον παραγωγό είχε καλή τιμή πώλησης . Σαφώς οι τιμές αυτές απευθύνθηκαν στην εσωτερική αγορά διότι οι αγορές τους εξωτερικού σταμάτησαν πολύ νωρίς την προμήθεια βαλέντσια .
 
Πως προβλέπεται η επερχόμενη σεζόν για το πορτοκάλι της Σπάρτης

Η φετινή παραγωγή χειμερινού πορτοκαλιού ενώ ξεκίνησε καλά διαπιστώνουμε  ότι θα έχει μία μείωση περίπου 30% με την περυσινή χρονιά , και αυτό οφείλεται στο ότι τα περισσότερα κτήματα στην περιοχή της Σπάρτης έχουν εγκαταλειφθεί .
Για το λόγο αυτό πρώτη φορά φέτος η Λακωνικοί Κήποι έχουν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα προαγοράς και προγραμματισμού συγκομιδής . Δηλαδή προτείνουμε στους παραγωγούς να έρθουν και να συμφωνήσουμε την αγορά τους καρπού τους ή μέρος αυτού καταθέτοντας το 15%  της αξίας αγοράς και γνωρίζοντας ο παραγωγός πότε θα μαζευτεί ο καρπός του ακριβώς ποια ημέρα  .

Έχει ανταπόκριση στους παραγωγούς και τι γνώμη έχετε για την επερχόμενη φορολογία των αγροτών
Η ανταπόκριση στα πλαίσια ενημέρωσης είναι πολύ μεγάλη . Σαφώς και έχουμε εγγραφές όχι στο βαθμό που θα θέλαμε αλλά είναι αποδεκτό γιατί είναι κάτι καινοτόμο για τους παραγωγούς . Ως προς την φορολογία των αγροτών η εταιρεία μας ήδη από την περσινή χρονιά το έχει αναδείξει και θέλοντας να βοηθήσει στην εξάλειψη του μαύρου χρήματος εκδίδει για τους εργάτες εργόσημο και τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών . Δεν μπορεί πλέον ο παραγωγός να πληρώνει τα εργατικά και να φορολογείτε για αυτά χωρίς να τα εμφανίζει ως έξοδο που αυτό είναι το σωστό   

Ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει και νοικιάζει κτήματα που έχουν εγκαταλειφθεί με εξαετή συμβόλαια και με την προοπτική να τα παραδώσει πίσω στο παραγωγό ως πιστοποιημένα βιολογικά . Είναι μεγάλη η εγκατάλειψη και ειδικά στην περιοχή της Σπάρτης .Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε και τον παραγωγό και την βελτιστοποίηση της παραγωγής της περιοχής .

Επίσης η Λακωνικοί Κήποι διαθέτοντας στην ελληνική αγορά τρείς χυμούς τον spartis juice , την φρεσκοστυμμένη λεμονάδα και φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Λάκωνες ότι ανέλαβε τοπικός διανομέας και σε λίγο καιρό τα προϊόντα θα βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων της Λακωνίας , μία απαίτηση που υπάρχει από πολλούς Λάκωνες καταναλωτές  .