Συνελήφθη πρώην ποδοσφαιριστής ως ο «εγκέφαλος» του καρτέλ της κοκαΐνης

Σημειώνεται πως η αξία της κοκαΐνης υπολογίζεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ-BINTEO

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνούς χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή με εμπορευματοκιβώτια στη χώρα μας μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ έγιναν και τρεις συλλήψεις Ελλήνων.

Το καρτέλ φαίνεται πως προσέγγισε τους τρεις συλληφθέντες, προσφέροντάς τους χρήματα για να βγάζουν τα ναρκωτικά από τα κοντέινερ. Ανάμεσα στoυς συλληφθέντες βρίσκεται και ο «εγκέφαλος» της συμμορίας, ένας πρώην ποδοσφαιριστής, 41 ετών, ο οποίος είχε αγωνιστεί και σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ.

Εγκέφαλος 41χρονος πρώην ποδοσφαιριστής

Ο 41χρονος πρώην ποδοσφαιριστής είναι ιδιοκτήτης εταιρείας με επισκευές ψυκτικών μηχανημάτων και έχει σύμβαση με το λιμάνι, ως εξωτερικός συνεργάτης. Υπάλληλός του είναι ένας 31χρονος, ψυκτικός στο επάγγελμα, ενώ ο 36χρονος συλληφθείς είναι υπάλληλος στο λιμάνι και υπεύθυνος για να εντοπίζει τις βλάβες στα συστήματα ψύξης.
Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα -Εργάζονταν ως ψυκτικοί και έβγαζαν την κοκαΐνη

Ο 41χρονος -στον οποίο άρεσε η καλή ζωή και έκανε αρκετά ταξίδια σε δημοφιλείς προορισμούς-, ο οποίος είχε την επαφή με το καρτέλ, μάθαινε τον αριθμό του κοντέινερ και τελευταία στιγμή τον έδινε στον 36χρονο. Στη συνέχεια, αυτός δήλωνε εικονική βλάβη και έτσι καλούσαν τους άλλους δύο για την επισκευή. Επειδή το φορτίο είχε γαρίδες από το Εκουαδόρ, η επισκευή του συστήματος ψύξης χαρακτηριζόταν πρώτης προτεραιότητας και έτσι όχι μόνον όλα γίνονταν γρήγορα, αλλά δεν περνούσε και από έλεγχο XRAY το κοντέινερ μέχρι να γίνει η επισκευή.
Δεν αποδέχονται τις κατηγορίες

Κανένας από τους συλληφθέντες δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και ο 41χρονος για τα 280 γραμμάρια κόκας, που του βρήκαν μέσα στο σπίτι είπε ότι ήταν για προσωπική χρήση, χωρίς να ξέρουν εάν ήταν η αμοιβή του για τώρα ή τα είχε από προηγούμενο φορτίο.

Και οι τρεις είχαν ενεργοποιήσει στις εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνά τους τη δυνατότητα να διαγράφονται αυτόματα τα δεδομένα, μετά την παρέλευση δεκαπέντε λεπτών. Κανένας τους δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν.

Σημειώνεται πως η αξία της κοκαΐνης υπολογίζεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ.