Κλιμακώνεται η παραβατικότητα στην Πελοπόννησο

Δύο άγνωστοι άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, προσέγγισαν 42χρονο πεζό ημεδαπό και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και πιστολιού του απέσπασαν χρυσή αλυσίδα λαιμού με σταυρό.

Τέσσερις άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή κυνηγετικών όπλων απέσπασαν χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο.

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 23 ετών, αντίστοιχα, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, στην Κόρινθο Κορινθίας και  σε  τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, αφαίρεσαν δύο Ι.Χ. επιβατηγά οχήματα ημεδαπών, ενώ σε  τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, με την απειλή βίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα όχημα ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Τα αφαιρεθέντα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.  

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, μία 38χρονη ημεδαπή, γιατί μαζί με ακόμη ένα άτομο , το οποίο αναζητείται, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αγροτικά προϊόντα, από αγρόκτημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 35 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οχήματα, οικίες και καταστήματα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών του. Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει ακόμη έναν 23χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο ανήλικος, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, κατά το χρονικό διάστημα από την 31.12.2014 έως και την 5.7.2015, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά 21 κλοπές και μία απόπειρα σε οχήματα, 10 κλοπές σε οικίες και τρείς κλοπές σε καταστήματα. Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -15.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε σε έρευνα που έγινε την 7.7.2015 στην οικία του ανηλίκου και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του. Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 23χρονος προμηθευόταν από τον ανήλικο, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, μέρος των κλοπιμαίων (κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές), τα οποία στη συνέχεια διοχέτευε στη «μαύρη αγορά». Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των συνεργών του ανήλικου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία περίπτωση κλοπής ποδηλάτου ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 18.7.2015, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μία υπόθεση απόπειρας ληστείας σε βάρος ημεδαπού, η οποία έγινε προχθές το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου ημεδαπού, για απόπειρα ληστείας και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν συνεργό του. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης προέκυψε ότι, ο 27χρονος, μαζί με ακόμη ένα άτομο, προχθές (17.7.2015) το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, με την απειλή κατσαβιδιού απαίτησαν από 49χρονο ημεδαπό να τους παραδώσει χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς ο  49χρονος τράπηκε σε φυγή. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την ταυτοποίηση του συνεργού του 27χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Συνελήφθη, σήμερα πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας 27χρονος ημεδαπός, γιατί χθες (18.7.2015) το βράδυ, στο Άργος Αργολίδας, αφαίρεσε από οικία αλλοδαπού ένα τσαντάκι, που περιείχε χρήματα και προσωπικό έγγραφο. Στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε μέρος των χρημάτων, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη τους.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, ένας 79χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, με τη χρήση μαχαιριού τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα 60χρονο ημεδαπό. Ο 60χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Λουτράκι Κορινθίας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 29χρονος ημεδαπός και ένας 42χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχαν και διέθεταν προς πώληση διάφορα αντικείμενα, στερούμενοι σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση είδη διατροφής, στερούμενος σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.