Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας 4 καρδιές αγκινάρας, σε φέτες 500 γρ μανιτάρια φρέσκα, σε φετούλες 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 κ σ άνηθο ψιλοκομμένο 1 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 κ σ ελαιόλαδο 1/2 φλ τσ λευκό κρασί αλάτι και πιπέρι 3 αυγά και 1 κρόκο αυγού 2 φλ τσ τριμμένο σκληρό κίτρινο τυρί Τρόπος παρασκευής 1. Βάζετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν, τα μανιτάρια και τις αγκινάρες. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 15′. 2. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον άνηθο, το μαϊντανό, το ένα αυγό χτυπημένο και το τυρί. Ανακατεύετε καλά και προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο. 3. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα και απλώνετε μέσα το ένα φύλλο της σφολιάτας. Ρίχνετε τη γέμιση και δημιουργείτε δυο λακκουβίτσες με ένα κουτάλι. Ρίχνετε μέσα στην κάθε μια από ένα αυγό, τα μισοσκεπάζετε με γέμιση και καλύπτετε την πίτα με το άλλο φύλλο σφολιάτας. 4. Αλείφετε με τον κρόκο αυγού και ψήνετε για 1 περίπου ώρα μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Σερβίρετε την πίτα κομμένη σε φέτες.Σημ. Για να γίνει τραγανό το φύλλο, βγάζετε τη σφολιάτα από το ψυγείο τη στιγμή που είναι να το απλώσετε στη φόρμα.