Υλικά
4 μήλα κόκκινα ή γκόλντεν 100 γρ ζάχαρη 2 κ σ χυμό λεμονιού 100 ml κονιάκ 1 αυγό 150 ml γάλα 1 1/2 φλ τσ αλεύρι γοχ 1 βανίλια ελάχιστο αλάτι λάδι για το τηγάνισμα κανέλα και ζάχαρη ή σαντιγύ για το σερβίρισμαΤρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε το σκληρό μέρος και τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα κόβετε σε στρογγυλές ροδέλες, πάχους 1 εκ. Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και τα αφήνετε να μουσκέψουν 30′ στο χυμό λεμονιού ανακατεμένο με το κονιάκ. 2. Ετοιμάζετε έναν πηχτό χυλό με το αλεύρι, το αυγό, το γάλα, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι. Δουλεύετε καλά το μείγμα και βάζετε στη φωτιά το τηγάνι με λάδι να κάψει. 3. Παίρνετε μια μια ροδέλα μήλου, τη βουτάτε στο χυλό και τη ρίχνετε κατόπιν στο τηγάνι. Αφήνετε τις ροδέλες να ροδοψηθούν από τη μία πλευρά και τις γυρίζετε κι από την άλλη. 4. Βγάζετε τις τηγανίτες των μήλων και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Τις σερβίρετε σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη. Τις συνοδεύετε με σαντιγύ.