Πανγυθεατικός: Ήττα στο Έλος από τον Ευρώτα με 2-1

Δίκαιη νίκη για τον Ευρώτα Έλους με 2-1 επί του διστακτικού, για ακόμα ένα εκτός έδρας αγώνα, Πανγυθεατικού. Πιο έμπειρη η ομάδα του Έλους σε “κλειστή” έδρα και αρκετά δεμένη μετά και τις τελευταίες μεταγραφές νίκησε τον συνδιεκδικητή της Πανγυθεατικό

στην προσπάθεια που κάνουν και οι δύο ομάδες να παραμείνουν στην Α’ κατηγορία. Το θέαμα ήταν πλούσιο, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε φορά που οι δύο ομάδες συναντιούνται και οι θεατές ειδικά των γηπεδούχων έφυγαν ευχαριστημένοι με αυτή τη νίκη.

Ο Ευρώτας μπήκε δυνατά και έκλεισε τον Πανγυθεατικό στο μισό του γηπέδου και μόλις στο 9′ η πρώτη ευκαιρία χάθηκε με τον Γιώργο Αλίμπαλη όταν το φάουλ που εκτέλεσε πέρασε μόλις άουτ. Το σκορ όμως, άνοιξε για τον Πανγυθεατικό και με τον Μίμη Λιγνό, ο οποίος στο 15′ πήρε μια κάθετη πάσα από τον Μανουσόπουλο και την αξιοποίησε σωστά με πλασέ για να γράψει το 0-1. Πριν όμως προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να χαρούν το γκολ, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιώργος Αλίμπαλης του Ευρώτα με ένα καταπληκτικό σουτ στο δεξί γάμα του τερματοφύλακα Κιοσέ ισοφάρισε σε 1-1. Τα επόμενα λεπτά ανήκουν κυριολεκτικά στους γηπεδούχους οι οποίοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο 20′ απευθείας φάουλ του Γιώργου Αλίμπαλη από αριστερά και πάνω σχεδόν στη γραμμή του άουτ, πήρε μια πορεία προς τα δίχτυα αλλά ο Κιοσέ απέκρουσε με γροθιές. Στο 22′ πανομοιότυπη φάση πάλι με το Αλίμπαλη να βάζει πολλά φάλτσα στη μπάλα, διώχνει με υπερένταση ο Κιοσσέ και στην επαναφορά o Μένεγας σουτάρει για να αποκρούσει με δεύτερη προσπάθεια ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων. Ο Πανγυθεατικός έχει να επιδείξει μια φάση στο 43′ με τον Μανουσόπουλο του οποίου το σουτ έδιωξε με όμορφη απόκρουση ο Μπασουράκος σε κόρνερ.  
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυνατά για τους γηπεδούχους με τον Αλίμπαλη πάλι, σε πλεονεκτική θέση στο 51′ να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά ψαράκι λίγο άουτ. Στο 55′ ο Ευρώτας Έλους κέρδισε πέναλτυ σε χέρι του Ίλιεβ και ο Αλίμπαλης ανέλαβε να το εκτελέσει και να γράψει το 2-1. Στο 64′ ο Τζαμουρής μέσα στην περιοχή κάνει το κοντρόλ σε πάσα του Roncea και αφού στριφογυρνά, δε σημαδεύει σωστά και στέλνει τη μπάλα άουτ. Ο ίδιος παίκτης πάλι με σουτ μέσα στην περιοχή χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 67′ να μεγαλώσει το σκορ υπέρ της ομάδας του. Μετά το 70′ ο Πανγυθεατικός φάνηκε να ισορροπεί το παιχνίδι, χωρίς όμως πολλές ευκαιρίες για ισοφάριση. Στο 86′ χάθηκε η μία και μοναδική ευκαιρία με τον Κούρταλη που πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Ευρώτα και το πλασέ του μπλόκαρε ο Μπασουράκος χωρίς άγχος.
 
Η νίκη αυτή έφερε τον Ευρώτα ένα βαθμό πάνω από τον Πανγυθεατικό. Η συνέχεια για τις δύο ομάδες θα δείξει αν μπορούν να καταφέρουν να πετύχουν το στόχο τους εύκολα ή δύσκολα.
 
Σύνθεση ΕΥΡΩΤΑ ΕΛΟΥΣ: Μπασουράκος, Πουλάκος (65′ Μαργαρίτης), Μπόγρης (87′ Τζανετάκος), Κρητικάκος, Ρουμπής, Γουρδομιχάλης, Αλίμπαλης, Nikolaita, Τζαμουρής (83′ Μαντζαβράκος), Roncea, Μένεγας
 
Σύνθεση ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΥ: Κιοσέ, Iliev, Χρυσικάκος (58′ Ντεστάκος), Κουβαράκης Ν, Μανουσόπουλος, Κουβαράκης Δ, Cocaj (78′ Σταυρόπουλος), Ανδρεάκος, Λιγνός, Καμίτσης, Αγγάνης (63′ Κούρταλης).

 
Πολύ καλή η διαιτησία των Αγρανιώτη, Κολοκούρη, Κορωνιού.

Δημοτικό Στάδιο Έλους/ περιγραφή: Γιώργος Χαροκόπος, φωτογραφίες: Παρασκευάς Χρόνης