Γλυκό με αμύγδαλα από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

Υλικά
2 αυγά
1 1/3 φλ τσ ζάχαρη
1 φλ τσ ψιλοτριμμένα καθαρισμένα αμύγδαλα
1 1/2 φλ τσ αλεύρι γοχ
1 βανίλια
1 κ σ μπέκιν πάουντερ
2/3 φλ τσ κρέμα γάλακτος για γλυκά
200 γρ βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
1/2 φλ τσ μαρμελάδα φράουλα ή της αρεσκείας σας
2/3 φλ τσ αμύγδαλα σε φετούλες
ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αμύγδαλα, το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέκιν. Δουλεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.

2. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο, βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα και ψήνετε για 40′. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το βγάζετε από τη φόρμα.

3. Αλείφετε το γλυκό γύρω γύρω και επάνω με ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας και το καλύπτετε με τα αμύγδαλα σε φετούλες (ή φιλέ ελαφρά καβουρδισμένα). Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε