Χρηματικό βοήθημα σε πολύτεκνες μητέρες από το ΚΕΠ Σπάρτης

Από τη Δ/νση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου Σπάρτης ανακοινώνεται ότι:Α. Από 24 Νοεμβρίου 2014 θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων και Βραβείων σε Πολύτεκνες Μητέρες, οι οποίες είναι ασφαλισμένες στον ΟΓΑ.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί από 24 Νοεμβρίου 2014 έως και 3 Δεκεμβρίου 2014.

Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής από αριθμό δικαιούχων μεγα-λύτερο των 450 ατόμων, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση με διαδικασία που θα ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ του ΟΓΑ.

Δικαιούχοι είναι:
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι ασφαλιστικά ενήμερες πολύτεκνες μητέρες, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον τέσσερα τέκνα τα οποία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης είναι άγαμα, κάτοχοι βιβλιάριου υγείας του ΟΓΑ και ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά που οφείλουν να προσκομίσουν οι αιτούντες:
α)  Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς της.
β)  Τα Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. θεωρημένα – σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής
της αίτησης (ατομικό και τέκνων).
γ)  Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το οποίο να αποδεικνύεται ο α-ριθμός των γεννηθέντων – δηλωθέντων τέκνων της πολύτεκνης μητέρας.
δ)  Φωτοαντίγραφο της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (“πάσου”) από το οποίο προκύπτει ο αριθμός ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή ( αφορά τέκνα άνω των 18 ετών που σπουδάζουν σε δημόσια ΑΕΙ ή ΤΕΙ στην Ελλάδα).
ε)  Βεβαίωση Σπουδών (αφορά τέκνα άνω των 18 ετών που σπουδάζουν σε στρατιω-τικές σχολές και σε δημόσια ΙΕΚ στην Ελλάδα για τα οποία δεν εκδίδεται “πάσο”).
στ) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ΔΟΥ ή άλλου δημόσιου εγγράφου από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) της πολύτεκνης μη-τέρας.
ζ)  Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ΔΟΥ ή άλλου δημόσιου εγγράφου από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) του πατέρα /συζύγου εφόσον υπάρχει πατέρας /σύζυγος.
η)  Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου τραπέζης από το οποίο να προκύπτει ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού της πολύτεκνης μητέρας.
θ)  Απόκομμα καταβολής εισφορών. Η προσκόμιση του δεν είναι υποχρεωτική για την υποβολή της αίτησης, διευκολύνει όμως στη διαδικασία ανεύρεσης του Α.Μ ΟΓΑ.
ι)  Νόμιμη εξουσιοδότηση μαζί με όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά σε περίπτωση που τρίτο πρόσωπο προσέλθει για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Τα δικαιολογητικά με τις ενδείξεις γ,δ,ε,στ,ζ,η,ι θα παρακρατούνται από το ΚΕΠ που υποβάλλεται η αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και θα διαβιβάζονται στον ΟΓΑ όταν ζητηθούν από τον Κλάδο Αγροτικής Εστίας

Β. Στο εξής και μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 93.000 δικαιούχων, θα δια-τίθενται τα αδιάθετα δελτία του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεά-τρων έτους 2014, σε όλους τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, το έτος 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα Κέντρα Εξυπηρέτη-σης Πολιτών του Δήμου Σπάρτης:
1.    ΚΕΠ Δήμου Σπάρτης, Ευαγγελιστρίας 85-87,  τηλέφωνο: 2731361600.
2.    Γραφείο ΚΕΠ ΔΕ Μυστρά, τηλέφωνο : 2731089370.
3.    Γραφείο ΚΕΠ ΔΕ Θεραπνών, τηλέφωνο: 2731074560.
4.    Γραφείο ΚΕΠ ΔΕ Φάριδος, τηλέφωνο: 2731035388.
5.    Γραφείο ΚΕΠ ΔΕ Πελλάνας, τηλέφωνο: 2731361012.
6.    Γραφείο ΚΕΠ ΔΕ Οινούντος, τηλέφωνο: 2731094194.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ