Νέα Ζωή, Νέα Εποχή για τη Βαμβακού! Πλήθος κόσμου στον Πάρνωνα!

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση κόσμου στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού στη Βαμβακού που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή! Πλήθος επισκεπτών έδωσε βροντερο “παρών” στη μεγάλη γιορτή του Πάρνωνα,

στην οποία πρωταγωνίστησε η κυρία Μαίρη Παναγάκου. Η γνωστή chef έμαθε όλα της τα μυστικά στους παρευρισκομένους, έδωσε χρήσιμες συμβουλές και φυσικά παρουσίασε δικές της συνταγές με βάση το καρύδι.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού τίμησε με την παρουσία του ο κύριος Νίκος Θεοδωρακάκος, ο οποίος παρέδωσε μαθήματα … οίνου, δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία στους επισκέπτες να γευτούν πολυάριθμα κρασιά με σπουδαίες ετικέτες του Κτήματος Θεοδωρακάκου.

Το Παλιό Σχολείο της Βαμβακούς, όπου και πραγματοποιήθηκε η μεγάλη γιορτή του Πάρνωνα, κόσμησε το Μπαχάρι! Η ιδιοκτήτρια Ιωάννα Αλέξη παρουσίασε τη μοναδική ποικιλία προϊόντων της στο Εκθετήριο που είχε στηθεί στο χώρο, δίνοντας παραδείγματα … ευρηματικότητας κι επιχειρηματικότητας!

Ιδιαίτερα κατατοπιστική, χρήσιμη και σημαντική ήταν η … διαδικτυακή ομιλία του εργοφυσιολόγου και μέλους της επιστημονικής ομάδας της Nutrilab, Κώστα Μπάρδη, ο οποίος με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο αποκάλυψε στους παρευρισκομένους όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του καρυδιού.

Θέλοντας να τηρήσει την υπόσχεσή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή σε συνεργασία με τις γυναίκες του χωριού γλύκαναν τους επισκέπτες με πολυάριθμα γλυκά που είχαν δημιουργήσει και φυσικά είχαν ως πρώτη ύλη το καρύδι!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού στη Βαμβακού πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωτοπρεσβύτερου της Ι.Μ.Μονεμβασίας και Σπάρτης, π.Γεωργίου Μπλάθρα, της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κυρίας Ντίας Τζανετέα, της βουλευτού Λακωνίας, κυρίας Φεβρωνίας Πατριανάκου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, κυρίου Σπύρου Μοιράγια, του επικεφαλής της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σπάρτης, κυρίου Χρήστου Πλειώτα, της δημοτικής συμβούλου Σπάρτης, Χριστίνα Μακρυσοπούλου και του προέδρου της Βαμβακούς, κυρίου Τάσου Μάρκου.

Ραντεβού στο 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού το 2015!                                            

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή