Σε έξαρση η παραβατικότητα στην Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας και Αρκαδίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 537 άτομα, εκ των οποίων 430 ήταν ημεδαποί και 107 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 452 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 58 άτομα, από τα οποία 29 ήταν ημεδαποί και 29 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 26 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

•14 ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•1 ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για εκούσια απαγωγή.
•1 ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράνομη γεώτρηση.
•1 ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•5 αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
•1 αλλοδαπός στην Αρκαδία, για απείθεια, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.  
•1 ημεδαπός Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο
•2 αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκε, μία περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπής, στο Άργος Αργολίδας, ενώ για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 26χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 185 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και τέσσερις  παραβάσεις σχετικές με την νομοθεσία για τον τουρισμό, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καλώδια ρεύματος συνολικού μήκους -900- μέτρων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Επίσης, συνελήφθη στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 17χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για ληστεία.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 74 άτομα εκ των οποίων 57 ήταν ημεδαποί και 17 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 53 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 23 άτομα, από τα οποία 14 ήταν ημεδαποί και 9 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 16 άτομα.

Πιο αναλυτικά:
•Δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
•Τρεις ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Δύο ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, δύο περιπτώσεις κλοπής σε βάρος ημεδαπών, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ενώ σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε βάρος δύο ημεδαπών, μιας 20χρονης και ενός 40χρονου, για κλοπή. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 23 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν δύο πλαστά χαρτονομίσματα των -50- ευρώ.

Συνάμα, εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, η οποία είχε γίνει την 29.9.2013, στην Ερμιόνη Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 36 και 33 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

Επίσης, συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί κατείχε ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -95- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συγχρόνως, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο ημεδαποί, ένας  24χρονος και μία 32χρονη, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία της 32χρονης, όπου βρισκόταν και ο 24χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, την οποία κατείχαν από κοινού.

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας 52χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 21.3.2014, στο Λουτράκι Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 44χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 41χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για απάτη.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, ένας 28χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση αγροτικά προϊόντα (λεμόνια), στερούμενος αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Τέλος, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του ανωτέρω αλλοδαπού, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Λονδίνο Ηνωμένου Βασιλείου, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαβατήριο Αρχών Ηνωμένου Βασιλείου. Ο 52χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.