Μπαράζ συλλήψεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

sillipsi4Στο πλαίσιο της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στο Ζευγολατιό, στο Κιάτο, στην Πουλίτσα και στις Κρήνες Κορινθίας,

η οποία πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία υλοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε 129 άτομα, εκ των οποίων 127 ήταν ημεδαποί και δύο  ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 42 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 33 άτομα, από τα οποία 31 ήταν ημεδαποί και δύο ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 17 άτομα. Πιο αναλυτικά:
•Ένας ημεδαπός ΡOMA, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
•Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ναρκωτικά.
•Ένας ημεδαπός ΡOMA, για κλοπή.
•Έντεκα ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για αντίσταση και απείθεια.
•Δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Κατά την επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι REPLICA, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα ξίφος με μήκος λάμας 56 εκατοστών, επτά φυσίγγια, μικροποσότητα ηρωίνης, τέσσερις τηλεοράσεις, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο μηχανήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορινθίας. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, συνελήφθη, χθες πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, ένας 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί λίγο νωρίτερα, αποπειράθηκε να διαρρήξει οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει καθώς έγινε αντιληπτός και ακινητοποιήθηκε από αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, ο οποίος βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας. Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 35χρονος, το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας, αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο ημεδαπής, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Παράλληλα, συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Κρανίδι Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, ένας 46χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ινδίας, ο οποίος κατηγορείται ότι το πρωί της ίδιας ημέρας, αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος 36χρονης ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς η 36χρονη αντιστάθηκε και κατάφερε να τον απομακρύνει.

Συγχρόνως, συνελήφθησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 18 και 41 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 18χρονου και του 41χρονου, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με δύο διαφορετικές πτήσεις για το Μόναχο και το Ντίσελντορφ Γερμανίας αντίστοιχα, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ταυτότητα Αρχών Βουλγαρίας και ένα Διαβατήριο Αρχών Υεμένης, στο οποίο υπήρχε επικολλημένη ειδική προξενική θεώρηση (VISA) Αρχών Βελγίου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Τέλος, εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, μία υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, η οποία είχε γίνει την 26.9.2014, στο Άργος Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για απάτη. Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας 24χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνάμα, εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία υπόθεση κλοπής ποδηλάτου ιδιοκτησίας ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 27.9.2014, στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, σε βάρος ενός 32χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Επιπροσθέτως, συνελήφθη, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας 45χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Επίσης, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 28χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί σε βάρος του εκκρεμούν, μία απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, μία  απόφαση του Τριμελούς Στρατοδικείου Αθηνών, μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Νεμέας και μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για κλοπή, ανυποταξία και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.