Cake με κεράσια από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

Υλικά
450 γρ κεράσια
3 κ σ ξανθή ζάχαρη
250 γρ βούτυρο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
5 αυγά
500 γρ αλεύρι γοχ
20 γρ μπέκιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
1/2  ποτήρι γάλα εβαπορέ
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
50 γρ κρέμα γάλακτος
1/2 κ σ ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής
1.    Χτυπάτε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Αναμειγνύετε το γάλα με το χυμό
και τον προσθέτετε στο μείγμα.
2.   Ανακατεύετε το αλεύρι, με το αλάτι και το μπέκιν και τα ρίχνετε αργά αργά στο μείγμα, κρατώντας 5 κ σ από αυτό. Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βράζετε
με 3 κ σ ξανθή ζάχαρη και ελάχιστο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Αναμειγνύετε τα μισά κεράσια στραγγισμένα στο αλεύρι που κρατήσατε.
3.    Με σπάτουλα τα ανακατεύετε ελαφρά και αδειάζετε το κέϊκ σε βουτυρωμένη φόρμα και καλά αλευρωμένη. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε για
1 ώρα περίπου. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
4.    Χτυπάτε λίγη σαντιγί, την απλώνετε επάνω στο κέϊκ, όταν το ξεφορμάρετε και το στολίζετε με τα υπόλοιπα κεράσια.