Παρέμβαση Δαβάκη για θέσεις Δ.Υ στο νομό Λακωνία

davakis-flynews.grΣτις 5/7/2014 ο  βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης έλαβε επιστολή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης κ.Παναγιώτη Κομνηνού, με την οποία του γνωστοποιούσε την αδυναμία λειτουργίας

του Πρωτοδικείου Σπάρτης εξαιτίας της συνταξιοδότησης δικαστικών υπαλλήλων.

Ευθύς αμέσως μετά τη λήψη της επιστολής ο κ.Δαβάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Χαράλαμπο Αθανασίου και του έθεσε το πρόβλημα, ζητώντας του να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση.

Ο κ.Υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον κ.Δαβάκη ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα επίκειται η τοποθέτηση δυο υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Σπάρτης, ενός στο Ειρηνοδικείο Σπάρτης και αντίστοιχα ενός υπάλληλου στο Πρωτοδικείο Γυθείου, όπως άλλωστε προβλέπει το υπ’ αριθμ. 3395/31-12-2013 ΦΕΚ, τεύχος Β, για την κάλυψη των αναγκών των δικαστικών αρχών της Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε στο Λάκωνα βουλευτή ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κάνει την κοινοποίηση των διορισμών των εν λόγω υπαλλήλων, ορίζοντάς τους συγκεκριμένες ημερομηνίες κατάθεσης των δικαιολογητικών πρόσληψης.

Ο κ.Δαβάκης ζήτησε από τον κ.Υπουργό την προσωπική του παρακολούθηση για την επιτάχυνση της όλης διαδικασίας πρόσληψης και απέσπασε τη δέσμευση του γι’ αυτό.