Αστυνομικό Δελτίο Πελοποννήσου 8ης Ιουλίου

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 32χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, για κλοπή.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Λακωνίας, ένας 32χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στo Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας 19χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας ημεδαπού.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Καλαμάτας, ένας 64χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται ότι με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, προκάλεσε σωματικές βλάβες σε βάρος δύο γυναικών ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 42 και 19 ετών αντίστοιχα. Κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο και πέντε φυσίγγια.

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 57χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ινδίας, μία 57χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αφγανιστάν, καθώς και τρεις ανήλικοι αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω τεσσάρων υπηκόων Αφγανιστάν, που είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μόναχο Γερμανίας, τους οποίους συνόδευε ο 57χρονος και είχε σκοπό να συνταξιδέψει μαζί τους, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ανήκαν σε διαφορετικά πρόσωπα.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα Διαβατήρια Αρχών Ινδίας, με επικολλημένη άδεια διαμονής Ελληνικών Αρχών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.