Μους γιαουρτιού με μέλι και δαμάσκηνα σε κόκκινο κρασί

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
250 γρ τυρί μασκαρπόνε
2 κ σ μέλι
250 γρ ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
2 φλ τσ κόκκινο ξηρό κρασί
1 φλ τσ μαύρη ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
λίγη φρέσκια μέντα ή δυόσμο για το γαρνίρισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Βάλτε τα δαμάσκηνα στην κατσαρόλα, ρίξτε το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το μπαχάρι, το φύλλο δάφνης και τους αστεροειδείς γλυκάνισους. Βράστε τα σε χαμηλή φωτιά για 30′,
κατεβάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να κρυώσουν στο σιρόπι τους.
2. Ανακατέψτε το γιαούρτι με το μασκαρπόνε και το μέλι και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε. Μοιράστε τη μους στα ποτήρια, βάλτε λίγα δαμάσκηνα και σιρόπι,
από πάνω και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά, μέντα και δυόσμο.