Υλικά
1 σαλάτα ανάμεικτη, λόλα, ραντίτσιο, γαλλική σαλάτα, μουσταρδόφυλλα, εσκαρόλ
200 γρ φακές
2 μικρά χριστόψαρα
100 ml ελαιόλαδο
100 ml ξύδι λευκό
λίγο κύμινο (προαιρετικά) αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε τις φακές για 20′ σε νερό με λίγο αλάτι και τις κρυώνετε. Στη συνέχεια τις ανακατεύετε σε ένα μπολ με το λάδι, το ξύδι και λίγο κύμινο.
2. Φιλετάρετε τα ψάρια και αφαιρείτε το δέρμα και τα ψήνετε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο λάδι και λίγο αλάτι.
3. Σερβίρετε τη σαλάτα με τη φακή και τα ψάρια δίπλα. Ραντίζετε με ξύδι.