Υλικά
50 γρ μαγειρικό λίπος
50 γρ μαύρες σταφίδες
50 γρ ξανθές σταφίδες
25 γρ αλεύρι γοχ
25 γρ κόντιτα
25 γρ αποξηραμένα φραγκοστάφυλα
50 γρ ακατέργαστη ζάχαρη
1/2 ποτηράκι του λικέρ, γάλα
50 γρ γαλέτα
15 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
1 αυγό
ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
1/4 φλ καφέ μπράντι
λίγο αλάτι, 1/4 κ γλ μοσχοκάρυδο και 1/4 κ γλ κανελογαρύφαλα
Τρόπος παρασκευής
1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνετε σε δροσερό μέρος, σκεπασμένα με μεμβράνη για 1 περίπου εβδομάδα. Έπειτα βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη ειδική φόρμα της πουτίγκας
την σκεπάζετε με βουτυρωμένο λαδόχαρτο, την τυλίγετε σε ένα πανί και την βράζετε στον ατμό για 3 περίπου ώρες.
2. Όταν ψηθεί, την αφήνετε σε δροσερό μέρος και προτού την σερβίρετε την ξαναζεσταίνετε στον ατμό για 1 1/2 ώρα.
3. Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή μαζί με βούτυρο και μπράντι.