Υλικά (για 4 άτομα)
1/2 φλ τσ παρμεζάνα τριμμένη
3-4 φύλλα λόλα ρόσα
3-4 φύλλα λόλα πράσινη
3-4 φύλλα γαλλικής σαλάτας
5-6 φύλλα αντίβς
1 ματσάκι ρόκα (μόνο τα φυλλαράκια)
1 χούφτα baby σπανάκι
1 κομμάτι ραντίτσιο
1/2 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε καρεδάκια
2-3 ραπανάκια, κομμένα σε φετούλες
6 φρέσκα πράσινα σπαράγγια
2 κ σ ψιλοκομμένο άνηθο
4 κ σ cottage cheece ή ανθότυρο
Για το dressing (την σος)
5 κ σ ελαιόλαδο
2 κ σ λευκό ξύδι
αλάτι και λευκό πιπέρι
1 κ σ γλυκό κόκκινο Tabasco
Τρόπος παρασκευής
1. Ετοιμάζετε το καλαθάκι παρμεζάνας: ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, απλώνετε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα και την αφήνετε να λιώσει (σαν φύλλο)
και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
2. Κατεβάζετε από την φωτιά και βγάζετε το φύλλο της παρμεζάνας από το τηγάνι, σηκώνοντας τις άκρες προσεκτικά. Μεταφέρετε το φύλλο και το ρίχνετε επάνω σε ένα
αναποδογυρισμένο πλαστικό στρογγυλό μπολ. Το πιέζετε για να πάρει την φόρμα του, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να κρυώσει.
3. Όταν κρυώσει εντελώς, το βγάζετε και το τοποθετείτε επάνω σε ένα μεγάλο πιάτο.
4. Πλένετε και στραγγίζετε καλά τα λαχανικά, Τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι. Καθαρίζετε τα σπαράγγια και τα ρίχνετε σε βραστό νερό, να βράσουν για λίγα λεπτά (al dente).
5. Γεμίζετε το καλαθάκι της παρμεζάνας με τις σαλάτες. Σερβίρετε τα σπαράγγια, γύρω γύρω. Ρίχνετε στο πιάτο τα καρεδάκια της κίτρινης πιπεριάς και κομματάκια ή κουταλιές του τυριού.
6. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και διακοσμείτε με τα ραπανάκια. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά για το dressing μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και περιχύνετε την σαλάτα,
λίγο πριν την σερβίρετε. Είναι συνοδευτικό για κάθε ψητό κρέας.