Πρόσκληση Αλεξάκου στους υποψήφιους Δημάρχους Σπάρτης

Οι εκλογές για την ανάδειξη δημοτικών αρχών είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Το Κίνημα Πολιτών «Ελπίδα» κατέθεσε την πρότασή του η οποία κέρδισε κατά κράτος τις εντυπώσεις και κατά 5,34% τις ψήφους των πολιτών.

Η «Ελπίδα» θα εκπροσωπεί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης τόσο τους πολίτες που την στήριξαν όσο και τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν είτε στα κομματικά χαρακώματα είτε στα δεσμά των προσωπικών και οικογενειακών «υποχρεώσεων».

Την Κυριακή 25 Μαΐου οι πολίτες του Δήμου Σπάρτης καλούνται να εκλέξουν Δημοτική Αρχή και Αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο επικεφαλής της «Ελπίδας» και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αλεξάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση – πρόσκληση:

« Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένο χρόνο και άλλες χαμένες ευκαιρίες. Τα μέλη της Ελπίδας στην κρίσιμη εκλογή της Κυριακής 25 Μαϊου, έχοντας καθαρή τη συνείδησή τους, αποφάσισαν ότι θα στηρίξουν εκείνον από τους συνδυασμούς που θα δεσμευτεί άμεσα και δημόσια, σε χρόνο προεκλογικό και ψύχραιμο, ότι θα υλοποιήσει ως Δημοτική Αρχή ορισμένες από τις βασικές θέσεις της «Ελπίδας».

Συγκεκριμένα:

– Ως προς την τουριστική ανάπτυξη, αναβάθμιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου και επέκταση αρμοδιοτήτων του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και σε Τουρισμού προκειμένου να υλοποιηθούν και χαραχθούν προγράμματα και πολιτικές για την άμεση τουριστική ανάκαμψη και ανάπτυξη της πόλης και των χωριών στη βάση του συνόλου, τουλάχιστον, των σχετικών Προγραμματικών θέσεων της Ελπίδας. Εκπροσώπηση των Δημοτικών Παρατάξεων της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης σε κάθε Πρόσωπο και Φορέα του Δήμου για τον Πολιτισμό -Τουρισμό όχι αναλογικά με την δύναμη εκλογής αλλά ισότιμα με την Δημοτική πλειοψηφία.

– Ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο όλων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης αλλά και κρίσιμων συνεδριάσεων των Νομικών Προσώπων, των Επιτροπών του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ, μέσω των τοπικών ΜΜΕ (Τηλεόραση, site, ραδιόφωνο) και από το site του Δήμου, με υποχρέωση του Δήμου να παρέχει σε όλα τα ΜΜΕ κεντρικές τεχνικές διευκολύνεις προς τούτο. Ανεύρεση νέου χώρου συνεδριάσεων του Δ.Σ. Σπάρτης προκειμένου να είναι δυνατή και απρόσκοπτη η προσέγγιση μεγάλου αριθμού θεατών – Δημοτών, η άνετη παραμονή τους αλλά και η προσέγγιση του χώρου από συμπολίτες με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

– Προώθηση και εκτέλεση ηλεκτρονικής δημοπράτησης αγροτικών προϊόντων, των παραγωγών και κτηνοτρόφων του Δήμου Σπάρτης. Στήριξη της αγροτικής παραγωγής και της προβολής – προώθησης στην ελληνική και διεθνή αγορά μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα θέτει σαφείς προϋποθέσεις και άμεσες πρωτοβουλίες και προοπτικές.

– Αξιολόγηση των υπηρεσιών του δήμου και αναδρομικός διαχειριστικός έλεγχος στην ταμιακή υπηρεσία, αποθήκες, ΔΕΥΑΣ και τα νομικά πρόσωπα από ορκωτούς λογιστές που θα προκύψουν από διεθνή διαγωνισμό. Φρένο στη συχνότατη επιστροφή χρηματικών ενταλμάτων από τις υπηρεσίες ελέγχου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου με στόχο την ανάκτηση της αξιοπιστίας του Δήμου Σπάρτης. Πιλοτική εφαρμογή ηλεκτρονικών διαγωνισμών προμηθειών κλπ.

Η «Ελπίδα» με ακράδαντη πίστη ότι με τη συνεργασία και τη συνεννόηση μπορεί να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο, να δρομολογήσουμε λύσεις και να θέσουμε τις βάσεις για την αυτόνομη ανάπτυξη αναμένει άμεσα την ανταπόκριση των δύο υποψηφίων Δημάρχων Σπάρτης».