Υλικά
(για 1 μεγάλο μπουκάλι)
4 κυδώνια κομμένα στα τέσσερα
1 1/2 φλ τσ ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
5 φλ τσ βότκα, καλής ποιότητας
Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε πολύ καλά τα κυδώνια και τα σκουπίζετε με μια μαλακιά πετσέτα για να φύγει όλο το χνούδι. Τα κόβετε στα τέσσερα χωρίς να τα καθαρίσετε.
2. Βάζετε τα κυδώνια στο μπολ του μίξερ και ανοιγοκλείνετε τον διακόπτη μια δυο φορές, για να τα κόψετε σε χοντρά κομμάτια.
3. Αδειάζετε τα κομμάτια από τα κυδώνια σε μια γυάλα με φαρδύ στόμιο και προσθέτετε την ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και την βότκα. Ανακινείτε δυνατά το βάζο και το αφήνετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για ένα μήνα, ανακινώντας το κάθε 2-3 ημέρες.
4. Περνάτε το λικέρ από τουλπάνι και το τοποθετείτε σε γυάλινο μπουκάλι. Διατηρείτε το λικέρ στο ψυγείο.