Μήνυμα Νικολάου Κουφού για την ημέρα της Πρωτομαγιάς

koufosΗ Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους ανθρώπους που δεν ανέχτηκαν την εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο και διεκδίκησαν δυναμικά την κατοχύρωση των στοιχειωδών δικαιωμάτων του εργαζόμενου στις βαρύτερες χειρωνακτικές εργασίες.

Κάθε  Πρωτομαγιά τιμάμε τους αγωνιστές εργάτες του Σικάγου, που την Πρωτομαγιά του 1886, διεκδικώντας την οχτάωρη εργασία, άφησαν στο χώρο της ειρηνικής διαδήλωσής τους, τους πρώτους νεκρούς εργάτες . τους πρωτοπόρους Έλληνες σοσιαλιστές και τους αγώνες τους από το 1892 και ύστερα . τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης και τους νεκρούς τους το 1936 . τους διακόσιους αδικοσκοτωμένους Έλληνες πατριώτες στην Καισαριανή, από τις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής, την Πρωτομαγιά του 1944, όπως και κάθε αγωνιστή εργαζόμενο όπου γης, που έδωσε τη ζωή του για το δίκαιο της εργατικής τάξης.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, βρίσκει τη χώρα μας κοντά στην έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, ωστόσο κάθε εργαζόμενος πολίτης, ο χαμηλοσυνταξιούχος και ειδικότερα ο άνεργος, αγωνίζεται σκληρά για τις καθημερινές υποχρεώσεις και την επιβίωσή του.
 
Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, σεβόμενη τις θυσίες του λαού μας και συμμεριζόμενη την αγωνία κάθε συμπολίτη μας για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, θα συμμετέχει ενεργά σε κάθε πολιτική διεργασία και προσπάθεια που έχει στόχο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, την ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους, την πολιτική σταθερότητα, τη διασφάλιση του δημοκρατικού πολιτεύματος, την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία μας.     

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕ

ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ