Κοτόπουλο με σταφύλια και φιστίκια

Ιδιαίτερες γευσεις από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 6-8 άτομα
1/2 φλ τσ σησαμέλαιο
1 κοτόπουλο  χωρισμένο σε μερίδες
1 τσαμπί λευκό και 1 τσαμπί μαύρο σταφύλι, χωρίς κουκούτσια
100 ml μοσχάτο κρασί
2 φρ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
2 κ σ φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
50 γρ φιστίκια πίνατς, τριμμένα στο μπλέντερ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
1.    Πολτοποιείτε τις μισές ρόγες από το λευκό και το μαύρο σταφύλι και τις ανακατεύετε με το κρασί. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο
και τις σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3′-4′.
2.    Σβήνετε με το μείγμα του χυμού των σταφυλιών και του κρασιού και βράζετε για 45′. Ρίχνετε τα φιστίκια, το φασκόμηλο και τις υπόλοιπες ρόγες των σταφυλιών και βράζετε 15′ ακόμη
μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της σάλτσας. Σερβίρετε με λευκό ρύζι.