Καυστική ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Σπάρτης

Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Σπάρτης (όπως και κάθε προϋπολογισμός) αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται , σχεδιάζει και προγραμματίζει  η δημοτική αρχή το μέλλον και την προοπτική του δήμου.

Πρέπει , γι’ αυτό , να χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα και ωριμότητα , να είναι άριστα επεξεργασμένος, ρεαλιστικός και αξιόπιστος και να μην κρύβεται πίσω από υπερβολές , προχειρότητα , απλουστεύσεις , ανακρίβειες και λαϊκισμούς .

Σκοπός του προϋπολογισμού πρέπει να είναι η είσοδος του Δήμου σε τροχιά μόνιμης εξυγίανσης και στόχος του το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου με ταυτόχρονο κοινωνικό προσανατολισμό .

Τέλος , ο δημοτικός προϋπολογισμός οφείλει να προβλέπει την ορθή κατανομή έργων ανά πηγή χρηματοδότησης με την προώθηση μελετών , αξιοποιώντας κάθε πιθανή χρηματοδότηση κοινοτικών κονδυλίων αλλά και εθνικών πόρων .

Ενώ όμως όλα αυτά αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για τη σύνταξη των προϋπολογισμών  δήμων που σέβονται τους πολίτες και τις ανάγκες τους , στο δήμο Σπάρτης οι προϋπολογισμοί συντάσσονται στο «γόνατο» (κυριολεκτικά) της δημοτικής αρχής με αποτέλεσμα να γίνονται «σουρωτήρι» από τις διαρκείς τροποποιήσεις που υφίστανται  .

Παράδειγμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης της 19-3-2014 όπου μεταξύ των 44 συνολικά θεμάτων ΗΔ εισάγονται 8 θέματα , τα οποία περιέχουν τροποποίηση του προϋπολογισμού και μάλιστα ενός  προϋπολογισμού που βρίσκεται ακόμα στην αρχή της εφαρμογής του !!!

Και το ερώτημα είναι :

Μπορούν οι πολίτες του δήμου Σπάρτης να εμπιστευθούν και πάλι μια δημοτική αρχή που δεν ξέρει να φτιάχνει ΟΥΤΕ προϋπολογισμό ;

Για το λόγο αυτό η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση  (ΑΝ.Α.Σ.Α.) του δήμου Σπάρτης προτείνει στους δημότες έναν άλλο , τελείως διαφορετικό, αυτοδιοικητικό δρόμο που θα οδηγήσει τον τόπο μας στην ανάπτυξη και την ευημερία που δικαιούται και του αξίζει .

Είμαστε σίγουροι πως η πλειονότητα των δημοτών  κατανοεί την ανάγκη να απαλλαγεί , επιτέλους , ο τόπος από όσους έχουν συνδέσει την πολιτική παρουσία τους με τη στασιμότητα , την υπανάπτυξη και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων .

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
Με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ