Αστυνομικό Δελτίο Περιφέρειας Πελοποννήσου

Χθες στη Μονεμβασιά Λακωνίας, ημεδαπός από αμέλεια προκάλεσε πυρκαγιά σε αγροτοδασική  έκταση με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν περίπου 13 στρέμματα, χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες.

Η Πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Π.Υ., η οποία συνέλαβε τον δράστη και επελήφθη προανακρίσεως.

Σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας η οποία έγινε χθες (16.3.2014) το μεσημέρι, στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας, όταν άγνωστος δράστης, μπήκε σε οικία ζεύγους ηλικιωμένων ημεδαπών και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε χρήματα. Κατά την αποχώρησή του, έγινε αντιληπτός από την ηλικιωμένη, την οποία απώθησε τραυματίζοντάς την. Ο δράστης επιβιβάστηκε σε όχημα που τον ανέμεναν δύο συνεργοί του, διέφυγαν και αναζητούνται. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Την 15-3-2014/18.00 στο κλειστό γυμναστήριο Παραλίας Καλαμάτας, στα πλαίσια διεξαγωγής αγώνων πετοσφαίρισης ανδρών (final four), με τη συμμέτοχη αθλητικών ομάδων, συνελήφθησαν (23) ημεδαποί για πλαστά εισιτήρια και παράβαση του Ν. «Περί όπλων», (1) ημεδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις και (1) ημεδαπός για παράβαση του Ν. «Περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών». Βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (1) εκτοξευτήρας φωτοβολίδων και (2) κυλινδρικά πλαστικά φυσίγγια.

Συνελήφθη, χθες (15.3.2014) το πρωί, στην Τίρυνθα Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και του Τμήματος Τροχαίας Ναυπλίου, ένας (1) 36χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, λίγες ώρες νωρίτερα, αφαίρεσε από κατάστημα-είδη ψιλικών ιδιοκτησίας ημεδαπού, διάφορα προϊόντα.  Τα προϊόντα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Χθες (15.3.2014) το μεσημέρι,  στο 2,5 χλμ. της Επαρχιακής Οδού Αγίου Αδριανού – Ναυπλίου, δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συνελήφθη, χθες (15.3.2014) το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας (1) 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο πριν την είσοδο του στο δημοτικό γήπεδο καλαθοσφαίρισης, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Συνελήφθη, χθες (15.3.2014) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας (1) 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Λιβάνου, γιατί όπως προέκυψε, λίγες ώρες νωρίτερα στους Μύλους Αργολίδας, αφαίρεσε από όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, -60- λίτρα υγρών καυσίμων, τα οποία στη συνέχεια πούλησε σε εταιρία εμπορίας παλαιών μετάλλων. Επιπλέον, συνελήφθη ο 48χρονος ιδιοκτήτης της εταιρίας, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Η ποσότητα υγρών καυσίμων βρέθηκε και αποδόθηκε.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης πρόκλησης φθορών σε θύρα του Αστυνομικού Τμήματος Λεωνιδίου, οι οποίες έγιναν σήμερα (16.3.2014) πρώτες πρωινές ώρες από άγνωστο, με τη χρήση κυνηγετικού όπλου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες (15.3.2014) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 41 και 35 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Συνελήφθησαν, χθες (15.3.2014) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, είκοσι τέσσερα (24) άτομα, σε έλεγχο πριν την είσοδο τους στο κλειστό γήπεδο Παραλίας Καλαμάτας, κατά τη διεξαγωγή του “Final Four” πετοσφαίρισης ανδρών. Ειδικότερα, είκοσι τρία (23) επέδειξαν πλαστά εισιτήρια (εκ των οποίων, σε βάρος ενός (1) εκκρεμούσε καταδικαστικό έγγραφο, ενώ δύο (2) από αυτούς κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα). Επιπλέον, ένας (1) από τους συλληφθέντες, κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών. Συνολικά κατασχέθηκαν εκτοξευτήρας φωτοβολίδων και δύο πλαστικά φυσίγγια. Προσήχθησαν σαράντα (40) άτομα. Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (14.3.2014) έως και σήμερα (15.3.2014) πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Κορίνθου, των Αγίων Θεοδώρων και του Λουτρακίου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια είκοσι επτά (227) άτομα, εκ των οποίων εκατόν τριάντα δύο (132) ήταν ημεδαποί και ενενήντα πέντε (95) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν ογδόντα έξι (186) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα τέσσερα (54) άτομα, από τα οποία τριάντα εννέα (39) ήταν ημεδαποί και δεκαπέντε (15) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

•    Δύο (2) ημεδαποί, για κλοπή.
•    Τέσσερις (4) αλλοδαποί, για παραεμπόριο.
•    Ένας (1) αλλοδαπός, για παραεμπόριο και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
•    Ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
•    Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
•    Ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
•    Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικία, στην Κόρινθο Κορινθίας, καθώς και μία (1) υπόθεση κλοπής οχήματος, στο Κιάτο Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, σε βάρος ενός (1) 24χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ και ενός (1) 43χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τέσσερις (4) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα  παραεμπορίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνελήφθη, χθες (14.3.2014) το βράδυ, στη Δαλαμανάρα Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας (1) 34χρονος ημεδαπός, γιατί αρχικά αφού διέρρηξε αποθήκη ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσε γεωργικό εργαλείο, ενώ στη συνέχεια διέρρηξε και όχημα ιδιοκτησίας του ανωτέρω ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι. Το ανωτέρω γεωργικό εργαλείο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.