Αγώνας ως την τελική δικαίωση για την Ελ.Παπαδοπούλου

Την Παρακευή 17/1/2014 η κ.Ελισάβετ Παπαδοπούλου προσήλθε στο Δημοτικό Σχολείο Παπαδιανίκων όπου κατέθεσε  στο διευθυντή-ανακριτή που έχει αναλάβει τη γνωστή υπόθεση. Στο σχολείο με ομόφωνες αποφάσεις παρευρέθηκαν

ο κ.Θανάσης Αγαπητός μέλος του Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε.και ο κ.Δημήτρης Μπράτης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ καθώς και ο Πέτρος Νταλιάνης ως Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ και ο Δ. Ξιάρχος ως Αντιπρόεδρος του «Πλήθωνα».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάκριση είχε διάρκεια  από τις 10.30 π.μ  μέχρι τις 4.15 μ.μ. χωρίς πραγματικά να προκύψει κάποια σοβαρή κατηγορία.

Από την εξέλιξη της υπόθεσης φάνηκε ακόμα πιο καθαρά και επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις μας πως πρόκειται για πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη ενάντια στα αυτονόητα δικαιώματα των συλλογικών οργάνων και των αιρετών εκπροσώπων να υπερασπίζονται τις αποφάσεις του κλάδου και τα συμφέροντα των μελών τους.

Οι αυτονόητοι, ορθοί και νόμιμοι χειρισμοί  της   συναδέλφισσας  μετατρέπονται σε κατηγορίες προκειμένου να  φοβηθεί και να τρομοκρατηθεί η ίδια και όποιος αμφισβητεί ή ελέγχει. Η απειλή  της τιμωρίας   λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε εκπαιδευτικό  που θα θελήσει  στο μέλλον να αντιδράσει ενάντια σε αντιεκπαιδευτικές πολιτικές ή αυθαιρεσίες.

Είναι απολύτως φανερό πως  η κ. Παπαδοπούλου, ως Πρόεδρος και Αιρετός, έκανε αυτό που είχε στοιχειωδώς  δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να κάνει: Να αγρυπνά, να ενημερώνει, να παρακολουθεί και να ελέγχει υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα  των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και αισθανόμενοι δικαίωση για την ως τώρα στάση μας δηλώνουμε αποφασισμένοι, εμείς και το εκπαιδευτικό κίνημα, να υπερασπιστούμε με μεγαλύτερο πείσμα τη συναδέλφισσα Παπαδοπούλου έως την τελική δικαίωση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ          
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΑΡΑΚΙΝΗ         ΚΩΝ/ΝΟΣ ΖΑΒΡΑΣ