Πλήθων:Καταγγέλλει το λουκέτο στο 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπ/σης Λακωνίας «Ο Πλήθων» καταγγέλλει το ξαφνικό και απαράδεκτο κλείσιμο  του κλασικού τμήματος του 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης το οποίο συμπτύσσεται στο Ολοήμερο τμήμα του 7ου Νηπιαγωγείου.

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της διάλυσης κάθε κοινωνικού αγαθού στην οποία έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δεν έχουν καμία αναστολή να δείξουν υπέρτερο ζήλο στην απαξίωση των εκπαιδευτικών θεσμών.   

Δικαιολογίες μπορούν να εφευρεθούν πολλές. Η ευκολία όμως με την οποία κλείνει ένα σχολείο αποκαλύπτουν αντιλήψεις και στάσεις για την εκπαίδευση και όλους όσους μετέχουν σ’ αυτήν.  

Μερικές παρατηρήσεις:
•Δεν υπάρχει έγγραφη απόφαση για τη  σύμπτυξη του Νηπιαγωγείου από κανέναν. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη;  

•Είναι δυνατόν στη μέση της σχολικής χρονιάς, όταν δεν επιτρέπεται η μετακίνηση και ενός έστω μαθητή να μετακινείται ολόκληρο σχολείο;

•Πόσο παιδαγωγικό είναι στα μέσα της σχολικής χρονιάς να διαταράσσεται  η εύρυθμη λειτουργία και των δύο τμημάτων;

•Πόσο παιδαγωγικό και ανθρώπινο είναι να αγνοείται ή να παραβιάζεται το νομικό πλαίσιο για την κάλυψη των Ειδικών Αναγκών  μαθητή του τμήματος αυτού;

•Αυτός είναι ο σεβασμός και η σοβαρότητα την οποία η Υπηρεσία διδάσκει στους πολίτες;

•Το κλείσιμο του Νηπιαγωγείου επεβλήθη μήπως από κάποια έκτακτη και επικίνδυνη κατάσταση που χρήζει συνοπτικών διαδικασιών; (λοιμό, σεισμό, καταποντισμό;)

•Για να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις, συνήθως η Διοίκηση επικαλείται  την προσωρινότητα, δήθεν, της κατάστασης. Το «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» σε όλο του το μεγαλείο!!

•Σε παρόμοιες περιπτώσεις η δικαιολογία είναι: «για τις ανάγκες της Υπηρεσίας». Πως γίνεται κάθε φορά να μην ταυτίζονται οι ανάγκες της Υπηρεσίας με τις ανάγκες της κοινωνίας είναι θέμα προς διερεύνηση!!
Τέλος πιστεύουμε πως η περίπτωση αυτή είναι πολύ σοβαρή και απαιτεί άμεση αντιμετώπιση από όλους.

– Καλούμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας να ανακαλέσει την προφορική εντολή για το κλείσιμο του κλασικού Τμήματος του 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης.

– Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου να δείξει αντανακλαστικά και να στηρίξει τη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

– Καλούμε το Υπουργείο να βάλει κόκκινες γραμμές στον τρόπο με τον οποίο τα διοικητικά της στελέχη  αντιμετωπίζουν και υπηρετούν τις εκπαιδευτικές της  υποχρεώσεις έναντι της κοινωνίας.

Από το ΔΣ